Samostalnost i snalaženje u novom- iskusite to !

Samostalnost i snalaženje u novom- iskusite to !

Samostalnost i snalaženje u novom- iskusite to !

Katarina naša učesnica nas pozdravlja iz atraktivne Španije u kojoj će boraviti još mesec dana. Sofija je studirala španski jezik i književnost i pomislila je  da je prijava za kulturnu razmenu u Španiji jedinstvena prilika da upozna špansku kulturu iz prve ruke.

,,Program je veoma dobro organizovan, koordinatori su prisutni i pristupačni tokom čitavog programa, sve je veoma jasno i jednostavno i zaista prijavom na ovaj program se dobija jedno nezabora

vno iskustvo. Porodica Inglada u kojoj boravim živi u manjem primorskom gradu u Kataloniji, Kalafelju. Porodicu čini majka, njeni roditelji i dva mala dečaka. Svaki dan provodimo podne zajedno, idemo u park, biblioteku ili se igramo u pesku. U kući govore katalonski tako da pored španskog imam priliku i da naučim malo katalonskog. S obzirom da je u pitanju primorsko mesto imam priliku i da isprobavam različite morske specijalitete. Kuća ima direktan pogled na more i grad je veoma specifičan i lep, ima dosta aktivnosti na nedeljnom novou i uvek ima nešto novo da se vidi i istražuje.

Slobodno vreme u programu provodi tako što putuje i uživa u svemu što joj se pruži.

,,Često posećujem Barselonu, pošto host majka radi u Barseloni pa imam priliku da više puta odem sa njom. U Barseloni posećujem muzeje i kulturna mesta. Do sad sam bila u “Casa Vicens” i “Casa Batllo”, dve Gaudijeve izuzetne kuće, parku “Güell”, katedrali i Barceloneti. Takođe sam posetila i Taragonu koja je nedaleko od mesta u kome boravim, kao i okolna mesta koja posećujem biciklom. Trenutno sam sa porodicom došla na par dana u Francusku u grad Narbona. Posetili smo neku vrstu većeg sajma brodova u gradiću Sete koji je neverovatan. Takođe slobodno vreme volim da provodim sunčajući se i čitajući knjige na plaži.”

Sofiji prvih dana nije bilo lako da se usredsredi na drugačiji ambijent i okolinu ali uz pažnju porodice je sve prebrodila. ,

Ukoliko i ti želiš Španiju, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE