Švajcarska-zemlja prirodnih ljepota

Švajcarska-zemlja prirodnih ljepota

Švajcarska-zemlja prirodnih ljepota

Iako nije velika, Švajcarska je zemlja prirodnih ljepota, koja će vas očarati planinskim vrhovima i stazama na kojima možete uživati u skijanju tokom zime, svježim alpskim vazduhom, kao i mirnim jezerima koja su idelna za jedrenja tokom ljeta.

Prirodne ljepote nisu jedino što privlači turiste iz cijelog svijeta. Ova centralnoevropska država graniči se sa Italijom, Francuskom, Njemačkom, Austrijom i Lihtenštajnom i ima četiri zvanična jezika – njemački, francuski, italijanski i romanš, što pokazuje koliko je Švajcarska svestrana.

U Bazelu se, na primjer, može stajati na vidikovcu i “špijunirati” njemački, francuski i švajcarski krajolik zahvaljujući položaju blizu granica, dok je Ženeva, okružena francuskom zemljom,i pod njenim je uticajem, od jezika do gastronomije.

Na drugim mjestima u zemlji, posjetioci će pronaći fantastičan izbor znamenitosti koje treba istražiti, od vrhova planina do blistavih jezera, privlačnih sela i gradova sa istorijskim znamenitostima.

Sa oko 1.500 jezera različitih veličina, sa sigurnošću se može reći da je posjeta nekoliko njih na putovanju kroz Švajcarsku neophodna. Bodensko i Ženevsko jezero su najveća, ali ne treba propustiti ni Lucernsko i Lozansko jezero, a bio bi grijeh ne posjetiti dragulje kao što su Tunsko i Lugansko jezero.

Pružajući zasljepljujući pejzaž svojim posjetiocima, jezera  će sigurno impresionirati svojim blistavim plavim vodama, dok gradovi, sela i mjesta koja krase obale pružaju lak pristup i mnoštvo aktivnosti i znamenitosti koje će vas impresionirati. 

Ženeva, Bazel, Cirih, Bern i Lucern nalaze se na mnogim listama najboljih gradova koje treba posjetiti u Švajcarskoj, a svaki od njih nudi nešto drugačije za svoje goste. Glavni grad Bern oduševljava svojim srednjovekovnim karakteristikama u Starom gradu, kao i nizom fontana od kojih su mnoge izgrađene pije više od 500 godina, dok Bazel, koji se nalazi na obalama rijeke Rajne, ima mnogo muzeja i istorijskih građevina.

Ženeva oduševljava svojom lokacijom na južnom djelu Ženevskog jezera, a takođe ima impresivan pogled na Alpe, planinu Mon Blan, dok se može pohvaliti velikim francuskim uticajem.