Upoznaj Skandinaviju – program kulturne razmene

Upoznaj Skandinaviju – program kulturne razmene

Upoznaj Skandinaviju – program kulturne razmene

Ukoliko ste ljubitelj Skandinavije, njenih kultura, jezika i maštate o tome da provedete neko vreme u ovim prelepim zemljama, ovo su programi za vas. Upoznaćete skandinavske kulture i naučićete novi strani jezik ili nekoliko njih boraveći u Danskoj, Švedskoj ili Norveškoj 12 ido 24 meseca uz besplatan smeštaj i hranu u skandinavskoj porodici i džeparac. Projekat realizujemo u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Danske, Švedske i Norveške.

Utiske kandidata koji su leto 2020. proveli u programima kulturnih razmena možete pogledati OVDE 

Važna  napomena!

Trenutno su na snazi olakšani uslovi za putovanja u EU i SAD za učesnike programa kulturnih razmena, saznajte više OVDE

U toku je rezervacija mesta za leto, jesen i zimu 2023. godine, kao i za celu 2024. godinu. Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do popunjavanja mesta.

Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG. 

U nastavku možete da pogledate interaktivnu mapu, sa pregledom lokacija odakle nam sve dolaze dosadašnji učesnici programa kulturnih razmena. 😀

Najčešće postavljana pitanja kandidata možete da pogledate OVDE  

Prijave su otvorene do popunjavanja mesta, rezerviši mesto danas, jer oni koji se prijave ranije imaju prednost pri izboru lokacije i meseca kada žele da idu u Dansku na program.

Svi učesnici programa ostvaruju pravo na brojne popuste, saznajte više OVDE

Saznajte više o programu uz zanimljiv video u nastavku

Uslovi za apliciranje su:

  • uzrast između 18 i 29 godina
  • završena srednja škola ili fakultet
  • dobro znanje engleskog ili nemačkog jezika
  • fleksibilnost i komunikativnost
  • otvorenost za upoznavanje nove kulture i želja za integrisanjem u novu sredinu
  • volite da provodite vreme sa decom

Dužnosti kandidata su da se druže, organizuju aktivnosti i provode vreme sa najmlađim članom porodice. Tokom trajanja programa strogo je zabranjeno obavljanje bilo kakvog dodatnog posla!

Program se odvija u 6 koraka:

Prvi korak za rezervaciju mesta je da odaberete jedan od programa u nastavku i ispunite prijavu. Posle toga dobićete na mejl potvrdu da ste se uspešno prijavili i uputstva za naredne korake, tako da OBAVEZNO proverite inbox mejla kao i spam.

Odaberite jednu od dostupnih država u nastavku:

Upoznaj Dansku – program kulturne razmene 

Upoznaćete dansku kulturu i naučićete danski jezik boraveći u Danskoj 12 ili 24 meseca uz besplatan smeštaj i hranu u danskoj porodici, džeparac. Saznajte više o programu klikom OVDE 

Upoznaj Švedsku – program kulturne razmene 

Upoznaćete švedsku kulturu i naučićete švedski jezik boraveći u Švedskoj 12 meseci uz besplatan smeštaj i hranu u švedskoj porodici, džeparac. Saznajte više o programu klikom OVDE

Upoznaj Norvešku – program kulturne razmene 

Upoznaćete norvešku kulturu i naučićete norveški jezik boraveći u Norveškoj 12 meseci uz besplatan smeštaj i hranu u norveškoj porodici, džeparac. Saznajte više o programu klikom OVDE 

Važna  napomena!

Prijave za 2021. godinu su otvorene do popunjavanja mesta! Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG.

Broj mesta je ograničen, oni koji se prijave ranije imaju prednost pri izboru meseca kada žele da idu u jednu od skandinavskih zemalja na program.