Zabavni parkovi u Španiji – pravo mesto za avanturiste

Zabavni parkovi u Španiji – pravo mesto za avanturiste

Zabavni parkovi u Španiji – pravo mesto za avanturiste

U pauzi od sunčanja na plažama i probanja izvrsnih španskih jela, možete probuditi avanturistički duh, tako što ćete posetiti neki od zabavnih parkova na teritoriji Španije. U nastavku donosimo 8 zabavnih parkova koje možete posetiti i steći nova i nezaboravna iskustva.

  1. Zabavni park u Madridu (šp. Parque de Atracciones de Madrid) smešten je u parku Kasa de Kampo (šp. Casa de Campo) i ljubiteljima visine garantuje sjajno iskustvo. Preporučujemo slobodan pad sa visine od 63m, koji pruža priliku da se sagleda fenomenalna panorama grada. Za one hrabrije tu je i Ambis (šp. El Abismo), ruska planina sa nizom uspona i padova, dok je za ljubitelje vode osmišljena Pilana (šp. El Aserradero), koja će vas potpuno pokvasiti.
  2. Park Varner (šp. Parque Warner) takođe se nalazi u Madridu i sjajno je mesto za decu i odrasle. Moguće je ući u kuću strave sa Skubi Duom ili proživeti gvozdene avanture sa Supermenom. Poslednja vožnja je puna okreta i krećete se brzinom od 100 km/h.
  3. Magično ostrvo (šp. Isla Mágica) u Sevilji pruža jedinstveno iskustvo posetiocima. Inspirisano je otkrićem Amerike, te je moguće voziti se različitim brodovima (šp. La Travesia, el Navio Barbarroja, Carabelas). U srcu zabavnog parka nalaze se vodeni tobogani, reke i plaže, a ovaj park se smatra jednim od najboljih u Španiji.
  4. Mitska zemlja (šp. Terra Mítica) vodi vas na putovanje u Grčku, Rim i Egipat a da pritom ne morate da izađete iz Benidorma! Ovaj park obiluje fantastičnim elementima, a tome svedoči i hram (šp. Templo de Kinetos) u kome imate priliku da se prepustite 5D efektima. Za ljubitelje panoramskog razgledanja tu su Let feniksa i Ikar (šp. El Vuelo del Fénix, Ícaro).
  5. PortAventura Park nalazi se u Taragoni i pruža pregršt mogućnosti zavisnicima od adrenalina. U okviru parka nalazi se 6 različitih svetova: Polinezija, Mediteran, Kina, Meksiko, Avantura Sezam i Far Vest. U okviru parka nalazi se i 10 sadržaja koje organizuje Ferari, te imate priliku da na kratko živite život vozača Formule 1.
  6. Tibidado u Barseloni idealno je mesto za celu porodicu i uživanje u pogledu na čitavu Barselonu iz šarenih korpi panorame (šp. Giradabo). Osim pogleda na more i grad, posetioci imaju priliku da se voze i vozovima, na ringišpilima ili u velikim šoljama koje kruže oko svoje ose. Za one koji vole adrenalin, tu su i slobodni padovi sa različitih visina.
  7. Siam park na Tenerifima omogućava drugačije viđenje zabavnog parka. Kada zakoračite u ovaj park, imaćete utisak da ste ušli u džunglu iz koje ne želite da izađete. Ogromni bazeni sa talasima, brzaci u kojima bi uživao Indijana Džons i vijugavi tobogani samo su deo onoga što ovaj park ima da ponudi.
  8. Akva Natura (šp. Aqua Natura) nalazi se u Benidormu i, kao što mu ime kaže, donosi pregršt vodenih aktivnosti. Ono što doprinosi sjajnom iskustvu je i mogućnost kupanja sa fokama i bolje upoznavanje ovih simpatičnih životinjica. Jedna od zanimljivosti svakako je to da foke mogu da rone čak 40 minuta bez udisanja vazduha, da li ste znali?

Koji park je prvi na vašoj listi?

Autor članka: prof. španskog jezika Olivera Pukšić