Stipendije za studiranje u Veneciji 2021.

Stipendije za studiranje u Veneciji 2021.

Stipendije za studiranje u Veneciji 2021.

Venecijanski Univerzitet Ca’ Foscari se nalazi među najbolje rangiranih 200 univerziteta na svetu. Studenima je na raspolaganju 100 stipendija koje pokrivaju troškove školarine i 90 stipendija u iznosu od 5.000€. Stipendije se dodeljuju na osnovu uspeha u dosadašnjem školovanju (merit based) kao i na osnovu finansijskih mogućnosti (income based).

Ca’ Foscari je sve češći izbor budućih i sadašnjih studenata sa ovih prostora koji žele da započnu ili nastave svoje akademsko obrazovanje u inostranstvu. Cene osnovnih i master studija prilagođene su finansijskim mogućnostima studenata regiona; godišnja školarina je izuzetno niska jer Ministarstvo obrazovanja Italije pokriva čak 70% cene. Nakon ove korekcije školarina za osnovne i master studije iznosi 1.200€ po godini.

Predstavnik Univerziteta za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu [email protected]. Prijavljivanje za upis direktno preko predstavnika Univerziteta je besplatno, nema agencijskih ili drugih troškova. Prilikom prijavljivanja u polju gde se unose ime i lični podaci potrebno je navesti Reference code – IvanMangov

Ca’ Foscari se nalazi u top 150 univerziteta filologije, top 250 univerziteta za ekonomiju i top 200 za istoriju. Takođe, spada u top 10 univerziteta u Evropi i važi za najuspešniji univerzitet po broju osvojenih Marie Curie Research Fellowships, nagrada koje dodeljuje Evropska komisija.

Početak studija: Septembar 2021.

Prijavljivanje: do 9. maja 2021.

Nastava se odvija na engleskom i italijanskom jeziku u zavisnosti od odabranog programa.

Studije
Listu svih osnovnih i master studija možete pronaći na sledećem linku.

 

Izvor: NajStudent; https://www.najstudent.com/stipendije/stipendije-za-studiranje-u-veneciji-2021-8801