Moj život u Americi u doba Koronavirusa

Moj život u Americi u doba Koronavirusa

Moj život u Americi u doba Koronavirusa

Mnoge države su trenutno pogođene epidemijom koronavirusa, a u njima trenutno borave neki od naših kandidata. Konstantno održavamo komunikaciju sa njima, kako bismo se uverili da su zdravi i bezbedni, ali i da bismo videli kako provode vreme dok su u programu. Od njih saznajemo i informacije iz prve ruke o stanju u državama širom sveta, jer su upravo oni na licu mesta.

Brigita nam prenosi svoja iskusta sa kulturne razmene iz SAD-a:

 
Moje ime je Brigita i ukratko ću Vam opisati moje iskustvo sa programa Kulturne razmjene. 

Jednog dana sam slučajno otkrila “Centar za afirmaciju i razvoj”. Odlučila sam ispuniti formular i nedugo poslije toga krenula sam u ispunjavanje svih potrebnih koraka kako bih otvorila profil i postala sudionica u Kulturnoj razmjeni sa SAD-om. 

Veliko hvala mentorici Ani Bundalo! Hvala za sve potrebne informacije, hvala za svu pomoć u izradi profila i oko dobivanja vize. Također, hvala za sve savjete i podršku od samog početka!

 

 

Traženje prave obitelji bio je veliki izazov i bilo me strah hoću li obitelj pronaći? Kakva će obitelj biti? Hoću li se uklopiti?  

Kako se match s obitelji dogodio u svega nekoliko dana, više nisam imala vremena strahovati i razmišljati kod koga ću živjeti i hoće li sve biti u redu jer je sve trebalo biti spremmo u jako kratkom vremenskom roku. 

 

I eto, prošla je već godina dana na Havajima. 

Imam osjećaj da sam oduvijek dio ove predivne obitelji. Brinem se o dvoje djece s teškoćama u razvoju, pa se svaki dan susrećem s novim izazovima. Ukoliko imamo nekih neodumica ili nesuglasica, sve rješavamo razgovorom. 

Kao i u cijelom svijetu, Korona virus zahvatio je i Havaje. Bez obzira na mjere i zabrane koje smo imali, imala sam priliku za mnoge avanture. Mjere se jako poštuju i imamo najmanji postotak pozitivnosti u usporedbi s ostatkom SAD-a, pa samim time nismo previše zabrinuti. Trudimo se provoditi što više vremena na otvorenom: bicikliramo, plivamo, surfamo, ronimo, planinarimo, itd.    

Svim potencijalnim kandidatima toplo preporučam prijavu na bilo koji program Kulturne razmjene. Vjerujte mi, nećete požaliti! Štoviše, vratit ćete se kao puno bolja i ispunjenija osoba.

U toku su rezervacije mesta za učešće u programu za proleće, leto i jesen 2021. godine. Prijave su otvorene do popunjavanja dostupnih mesta.

Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG, a ukoliko želite da posetite neku od 11 zemalja tokom 2021 Saznajte više