Preporuke za ljubitelje španskih serija

Preporuke za ljubitelje španskih serija

Preporuke za ljubitelje španskih serija

Osim izvanrednih filmova Španci snimaju i odlične serije. Originalne teme, dobar scenario i sjajna glumačka postava čine španske serije jednim od najgledanijih u svetu. U nastavku donosimo 4 preporuke:

  1. La casa de papel

Jedna od najgledanijih španskih serija na platformi NETFLIX bavi se grupom pljačkaša koja radi u Madridu. Mozak svih operacija je Profesor, a sa njim rade Berlin, Tokio, Moskva, Nairobi, Rio, Denver i Stokholm. Ova ekipa mesecima kuje savršen plan za pljačku kako ih policija ne bi uhvatila. Reditelj Aleks Pina odabrao je odličnu ekipu koja je glumom gledaoce ostavila bez daha.

  1. Vis a vis

Drama i napetost do poslednjeg minuta teraju gledaoce da uvek traže bar još jednu epizodu. Mlada Makarena odlazi u ženski zatvor zbog optužbi za proneveru. Ona je samo žrtva šefa u koga se zaljubila te zbog njega počinila niz zločina. Kroz 4 sezone i 40 epizoda gledaoci prate Makarenin sedmogodišnji boravak u zatvoru, kao i promene kroz koje prolazi.

  1. Aquí no hay quien viva

Urnebesna komedija prati život stanara jedne zgrade u Madridu i na satiričan način prikazuje različite ljudske tipove. Tokom 5 sezona upoznajemo se sa komšijama i zajedno sa njima proživljavamo razne svakodnevne situacije. U 90 epizoda ove serije ne postoji glavni glumac, već je svako od likova jednako bitan za radnju.

  1. Gran Hotel

Španska drama koja ostavlja bez daha ljubitelje aristokratskih porodica sa početka XX veka. Hulio Olmedo (Jon Gonsales) dolazi u luksuzni hotel kako bi posetio sestru koja tamo radi. Kada sazna da je otpuštena zbog krađe odlučuje da ostane i istraži taj događaj. Niz spletki, obrta i ljubavnih intriga dovodi do otkrivanja niza tajni koje krije ovaj hotel.