5 fotogeničnih lokacija u Istanbulu koje morate posjetiti

5 fotogeničnih lokacija u Istanbulu koje morate posjetiti

5 fotogeničnih lokacija u Istanbulu koje morate posjetiti

Putovanja su nešto čemu se posebno radujemo, pa tako sama organizacija i planiranje nose sa sobom posebne čari.

Istanbul, lokacija koja se mnogima nalazi na visokom mjestu liste želja, osim raskošne gastronomske ponude nudi posebne lokacije koje će vas ostaviti bez daha. Bajkoviti grad bogate kulture i duge tradicije očarava brojne turiste koji se rado ponovo vraćaju u ovo očaravajuće mjesto. Istražili smo kojih 5 lokacija ne smijete propustiti u Istanbulu.

Restoran Seven Hill

Aja Sofija, uistinu ima posebno mjesto u arhitektonskoj kulturi, a restoran Seven Hill nudi pogled kao s razglednice na ovu veličanstveni vjersku građevinu. Osim prekrasnog pogleda restoran ima bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih jela, stoga nije čudno zašto mnogi biraju baš ovu lokaciju za savršenu fotku.

Taht

Ova lokacija plijeni pažnju kako turista tako i lokalnog stanovništva i o kojoj smo već pričali, a koja je tako očaravajuća da ju ne možemo ni ovoga puta preskočiti. Taht svojim posjetiteljima nudi jedinstveni pogled na Istanbul i posebno iskustvo. Unutar foto studia nalaze se 4 lokacije za fotografiranje – Carpet, Throne, Flower Cafe i Taht deLight, a cijena iznosi 100 lira.

Balat

Među turistima poznat kao mjesto najveselijih boja uistinu je lokacija koju morate posjetiti. Osim što plijeni pažnju zgradama živahnih boja šarmirat će vas svojom unikatnošću i razigranošću.

Dolmabahce Palace

Otmjena palata smještena u okrugu Bešiktaš Dolmabahce Palace, grandiozna je građevina koja svakodnevno privlači poglede turista. Unutar palate nije dozvoljeno slikanje, no ljepota eksterijera zasigurno će dati posebne čari vašoj fotografiji.   

Ulica kišobrana

Ulica kišobrana poznatija kao Hoca Tahsin ulica plijeni pažnju šarolikim kišobranima koji su obješeni iznad šetnice. Za dobru fotografiju na ovoj lokaciji neće vam trebati puno truda jer veseli kišobrani daju poseban filmski efekt.

Izvor: link.