Pripadam Italiji

Pripadam Italiji

Pripadam Italiji

Božana je ostvarila svoj san i provela nekoliko mjeseci u Italiji a šta je sve dočekalo kada se smjestila vas čeka u nastavku. 

Kada sam čula za program kulturne razmjene sa Italijom, odlučila sam da je ponovo posjetim, ali ovaj put ne na tri dana kao turista, već na tri mjeseca. Došavši u Italiju, u ovu novu porodicu, ostvarila sam svoj san. Nakon mjesec dana poželjela sam da ovdje ostanem. Osjećam da pripadam ovoj zemlji. Sa porodicom dobro funkcionišem još od prvog dana. Čuvam dvije djevojčice koje su poprilično živahne, ali to nije problem. Majka im je divna, trudi se da mi ovaj boravak kod njih ostane u najljepšem sjećanju. Zajedno smo obišli mnoge znamenitosti, sve lijepo što ovaj grad, nedaleko od Bergama, nudi. Smještena sam u naselju Palazzago. Na samo sat vremena vožnje nalazi se Milano, kojeg trebamo uskoro posjetiti. Prvih deset dana razmjene provela sam na plaži Cesentico.

To mjesto je prelijepo. Hrana im je odlična. Nisam navikla da u svojoj zemlji jedem toliko tjestenine, zato se ponekad šalimo na račun toga :“basta pasta“. Uživam u njihovim specijalitetima i trudim se da naučim što više kako bih to primjenila u svojoj kuhinji. Ovo je odlična prilika da se usavrši engleski jezik, a isto tako i obiđe nova zemlja, te iskusi nešto novo. Nadam se da ću se sa porodicom slagati kao i do sad i da ću možda opet doći kod njih.

Želiš provesti nekoliko mjeseci u Italiji. Prijavi se već sada  OVDJE