Prepusti se novom iskustvu i otkrij svet

Prepusti se novom iskustvu i otkrij svet

Prepusti se novom iskustvu i otkrij svet

Nevena nam prenosi svoje iskustvo iz Španije. Otkrijete u čemu najviše uživa za vrijeme svog boravka u Španiji. 

Pre odlaska na studije, želela sam da usavršim španski jezik, pa kada mi je drugarica rekla da je čula za program “Upoznaj Španiju”, mislila sam da je to najbolji način.  I sada, nakon dva i po meseca u predivnom Madridu, mogu reći da sam donela pravu odluku.
Imam težak zadatak pred sobom… U nekoliko redova treba smestiti toliko novih ljudi, utisaka, mesta… Ali ono što bih volela da istaknem je podrška koju sam dobila od CAR-a, od samog početka programa. Ovo je potpuno novo iskustvo za mene i imala sam puno pitanja, brinula sam da se neću dobro slagati sa porodicom, da će mi biti teško da tri meseca provedem tako daleko od svoje zemlje… A oni su bili tu da me ohrabre, odgovore na svako moje pitanje i reše svaku nedoumicu.

Što se Madrida tiče, mislim da predstavlja savršen spoj modernog i tradicionalnog. Osim poznata četiri tornja, u Madridu sigurno nećete videti nebodere, ali zato imaju najsavremenije metroe i puteve u Evropi i svetu. Nedavno sam posetila prvu Akademiju lepih umetnosti u Španiji, u kojoj su slikarstvo učili najpoznatiji svetski slikari i umetnici poput Pikasa, Goje, Velaskeza… Ono što me je možda najviše očaralo jesu ljudi koji su jako ljubazni i otvoreni, te je potpuno prirodno da vas u parku pozdravi nepoznata osoba i da vam kasir u prodavnici poželi lep dan. Na ulicama ima toliko umetnosti, od uličnih predstava do opere, sve možete videti. A u metrou uvek ima mladih koji sviraju i pevaju, pa tako unose radost u podzemlje.
Živim u samom centru grada, u porodici Ugarte Ortega. Malo je reći da su me prihvatili raširenih ruku i da se odlično slažemo. Oni su baš sve što sam očekivala od porodice. Puno putujemo, gotovo svake nedelje obiđemo neki gradić, planinsko selo, ili odemo na piknik. Bili smo i na moru, u prelepom gradu Alikanteu.
Jako mi se dopada španska paelja, a ukusni ćurosi mi postaju omiljena poslastica!
Ako čitate ovo i dvoumite se, moj savet je da se prepustite novom iskustvu. Tako malo možete da izgubite, a možete dobiti čitav svet na dlanu. 

Želiš da posetiš Španiju? Učini to već sada PRIJAVI SE