Želim da se vratim u Španiju

Želim da se vratim u Španiju

Želim da se vratim u Španiju

Anika je o programu kulturne razmjene saznala na internetu a više vas čeka u nastavku.

O programu kulturne razmjene saznala sam slučajno na internetu i odmah sam se prijavila. Time sam iznenadila samu sebe jer je ovaj program daleko od moje komfor zone. Veoma sam zadovoljna boravkom u Španiji i u stvari sam srećna zbog činjenice da ni u jednom trenutku za šest nedjelja provedenih u toj divnoj zemlji nisam zažalila što sam se prijavila i otputovala.

Provela sam predivne dane u Guadalajari, gradu blizu Madrida, čemu je u velikoj mjeri doprinijela porodica kod koje sam bila smještena i u kojoj sam dvoje djece podučavala engleski.

Svoje slobodno vrijeme kojeg je bilo dovoljno, iskoristila sam za putovanje i obilazak drugih gradova. Upoznala sam mnogo mladih ljudi iz Španije, ali i iz raznih zemalja svijeta. Ostala sam s nekima u kontaktu. Uživala sam u otkrivanju španskih specijaliteta o čemu su itekako vodili računa moji španski „roditelji“. Značajno sam unaprijedila svoje, prije odlaska, skromno znanje španskog jezika.

Porodica kod koje sam boravila, španska kultura, predivna mjesta i gradovi, jednostavni i veseli ljudi, mediteranski ukusi – sve to zajedno budi želju da opet tamo otputujem.

Želiš da posjetiš Španiju? Učini to već sada PRIJAVI SE