Ovaj program bih preporučila svima koji imaju avanturističkog duha!

Ovaj program bih preporučila svima koji imaju avanturističkog duha!

Ovaj program bih preporučila svima koji imaju avanturističkog duha!

Iz Španije javlja nam se Milica, učesnica programa kulturne razmene sa Španijom. U nastavku pročitajte njene utiske:

 

Odluku da se prijavim na program kulturne razmene u Španiji sam donela jer sam želela da se oprobam u nečemu potpuno drugačijem. Leto pre završetka fakulteta se učinilo kao idealna prilika za to. Na ovaj program sam se prijavila u martu, a u junu sam već imala razgovor sa porodicom nakon čega sam jedva čekala da program otpočne.

Porodica u kojoj boravim je divna, imaju dva mladja dečaka, 3 i 5 godina. Bilo mi je potrebno osnovno znanje španskog jezika kako bih uspostavila početnu komunikaciju sa njima i dobila njihovo poverenje, jer kako su deca mala i period prilagodjavanja je trajao malo duže, oko 3 nedelje. Vikendi su mi slobodni i uglavnom ih provodim ili na putovanjima ili u odmaranju na plaži.  Ja se nalazim u Santanderu, glavnom gradu severne pokrajine Kantambrije. Oduvek sam smatrala da manji gradovi imaju više šarma od većih, pa tako ni ovog puta nisam pogrešila. Santander je grad koji ima puno toga da ponudi preko leta, jako živ i dinamičan i preko dana i u večernjim satima. U blizini se nalazi i poznata pokrajina Baskija, kao i čuvena pećina Altamira, a ukoliko želite da putujete negde lowcost letovi su pravi izbor, pošto Santander ima i jedan manji aerodrom. Opšte poznata činjenica za Španiju je dobra hrana, što mogu da potvrdim, jer kad su u pitanju obroci i usluga ne štedi se ni malo.

Ovaj program bih preporučila svima koji imaju malo avanturističkog duha, ali ih takođe jako zanima i kulturni sadržaj jedne zemlje. Takođe, pruža vam se prilika da iz prve ruke vidite i osetite sve aspekte života u inostranstvu.

 

Upoznaj i ti prelepu Španiju klikom na dugme OVDE