Zlatno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života

Zlatno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života

Zlatno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života

Iz prelepe Italije nam se javlja Marija, učesnica programa kulturne razmene sa Italijom. U nastavku pročitajte njene utiske:

 

Zdravo, zovem se Marija i jedna sam od onih kojima će ova razmena ostati u najlepšem sećanju. U početku nisam znala mnogo o kulturnoj razmeni preko Centra za afirmaciju i razvoj, s toga sam odlučila da odem na informativni razgovor kako bih saznala više o tome. Tamo sam upoznala Jovanu, devojku koja mi je lepo i detaljno objasnila kako sve funkcioniše i odmah mi se dopala ideja da pokušam i ja. Iako sam znala da može biti rizično jer nikada do sad nisam probala niti poznavala nekoga ko je sve ovo već iskusio, nisam oklevala i odlučila sam da se upustim u ovu avanturu. Imala sam bezgraničnu podršku svojih roditelja, iako ni njima nije bilo svejedno što odlazim tako daleko da bih probala nešto za šta prvi put čuju.

Ono što mi je dalo jos veći podstrek jesu devojke koje rade u Centru. Dobijala sam obaveštenja od njih o svakom koraku i imale su odgovor na svako moje pitanje. Svima nama koji smo se u tom trenutku spremali da krenemo, dale su do znanja da u svako doba mozemo da računamo na njih, kao i na ljude iz istog Centra u Italiji. Sa puno nade i uzbudjenja, započela sam ovo putovanje koje mi je donelo jedno zlatno iskustvo koje ću pamtiti do kraja zivota. Upoznala sam predivne ljude koji su me ugostili i prihvatili kao člana svoje porodice. Uz njih sam naučila mnogo toga novog o italijanskoj kulturi i načinu života. Obišla sam toliko novih mesta i videla bezbroj predela koji krase ovu predivnu zemlju. S obzirom da je i njima, kao i meni, ovo bilo prvo ovakvo iskustvo, kroz sve smo prošli zajedno, podjednako radosni i uzbudjeni. Sada, kada je sve gotovo, mogu slobodno da kazem da sam presrećna sto sam bila deo svega ovoga jer sam se vratila punog srca i bogatija za jedno prelepo iskustvo na koje će mi svako sećanje uvek izmamljivati veliki osmeh.

 

Upoznajte i Vi prelepu Italiju klikom na dugme OVDJE