Od 1. avgusta Ambasada Njemačke u BiH priznaje ÖSD

Od 1. avgusta Ambasada Njemačke u BiH priznaje ÖSD

Od 1. avgusta Ambasada Njemačke u BiH priznaje ÖSD

Od 01.08.2019. godine će Ambasada ponovo prihvatati ÖSD-certifikate iz Bosne i Hercegovine. Kod certifikata iz Bosne i Hercegovine je mjerodavan datum polaganja ispita za pojedinačne module, a NE datum izdavanja jezičkog certifikata. To znači da ispiti za pojedinačne module moraju biti položeni nakon 31.07.2019. godine. U suprotnom, priznavanje jezičkog certifikata neće doći u obzir.

U postupku za izdavanje vize, Njemačka ambasada u Sarajevu trenutno priznaje certifikate o položenom ispitu od jezičkih instituta kako slijedi u nastavku:

  • Verein Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD):
  • Goethe-Institut e.V. (GI).
  • TestDaF-Institut (TestDaF)
  • telc gGmbH (TELC), ukoliko je ispit položen u Njemačkoj.

Detaljne informacije možete da pronađete na sljedećem linku  Informativni list

Preuzeto sa sajta Ambasade Njemačke u Sarajevu https://sarajewo.diplo.de/

Sada je odlično vrijeme da počenete sa učenjem i usavršavanjem njemačkog, rezervišite vaše mjesto za kurs njemačkog  OVDJE ili za pripremnu nastavu za ÖSD ispit OVDJE 

Važna informacija koju možda niste znali, je da je Njemačka usvojila novi zakon u useljavanju za građane Balkana po kojem je u mnogom olakšano zaposlenje u Njemačkoj – za više info kliknite OVDJE

Ukoliko želite među prvima da dobijete slične važne informacije direktno na mejl, potrebno je samo da ispunite formular u nastavku. Poslije toga dobićete na mejl potvrdu da ste se uspješno prijavili.

    Ime i prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    Grad (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Telefon (obavezno)

    Dodatni komentar (nije obavezno)