Svakome bih preporučila ovaj program!

Svakome bih preporučila ovaj program!

Svakome bih preporučila ovaj program!

Iz Gornje Austrije nam se javlja Azra, učesnica programa kulturne razmjene. U nastavku vam prenosimo njene utiske:

“Ćao! Ja se zovem Azra i imam 23 godine. Prijavila sam se za program kulturne razmjene na godinu dana. Pored toga što me zanimaju bogata austrijska kultura i tradicija, velika mi je želja usavršiti njemački jezik. Trenutno živim u jednom malom mjestu, po imenu Kirchdorf, u Gornjoj Austriji. Sa novom porodicom sam već bila na odmoru. Bili smo u predivnom odmaralištu Ramsau am Dachstein. Tu sam probala jedno od mnogih austrijskih specijaliteta – Kaiserschmarrn. Okušala sam se i u novom sportu, tzv “Langlaufen”. Posjetili smo nekoliko restorana. Izgledaju kao manje vikendice, napravljene od drveta i sva hrana im je organska i prirodna. 

Prezadovoljna sam dosadašnjim iskustvom. Ne samo da sam probala razna jela, nego sam uz ovu porodicu usvojila i zdrave navike. 

Svakome bih preporučila ovaj program. Pored učenja njemačkog jezika, usvajanja znanja o kulturi i upoznavanja ljudi iz raznih zemalja, utiče pozitivno na emotivnu i psihološku osobnost jer spoznajemo i usvajamo stvari koje do sada nismo”.

Ukoliko i Vi želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Austrijom, prijavite se klikom na dugme OVDE