Po prvi put održana edukacija: Gradska uprava – šta sve mogu da uradim?

Po prvi put održana edukacija: Gradska uprava – šta sve mogu da uradim?

Po prvi put održana edukacija: Gradska uprava – šta sve mogu da uradim?

„Gradska uprava – šta sve mogu da uradim?“ naziv je edukacije u organizaciji Centra za pravnu edukaciju, koja je održana dana 21.03.2019. godine u 18 č u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u Banjaluci.

Centar za pravnu edukaciju je nastao kao izraz volje mladih pravnika i studenata prava da građane kroz interesantno i praktično predavanje edukuju o pravima koja imaju i da ih usmjere kako na najbolji mogući način da ih zaštite.

Ovu edukaciju vodila je Jelena Vučić, studentkinja 4. godine Pravnog fakulteta i član Centra za pravnu edukaciju, koja nam je kroz svoje zanimljivo predavanje predstavila rad banjalučke Gradske uprave. Na ovoj edukaciji smo naučili koje sve usluge nam ista pruža, te koje su nam od njih najbitnije u svakodnevnom životu. Jelena je tako, na primjer, govorila o matičnim knjigama, upotrebnim dozvolama, dodjeli stipendija i slično. Bilo je i riječi o organizacionoj strukturi Gradske uprave, kao i novinama koje su uvedene u proteklim godinama. Nismo zaboravili ni da spomenemo pozive i konkurse na koje građani mogu da prijave, a koji se, između ostalog, konstatno ažuriraju na internet stranici Grada, za koju vam toplo prepuručujemo da je posjetite.

Tokom edukacije, nisu pružani konkretni pravni savjeti, niti pravna pomoć u konkretnim predmetima, već je izlaganje bilo isključivo edukativnog karaktera, temeljeno na normativnim rješenjima i praksi.

Najavu budućih edukacija pratite na našoj internet stranici kao i na društvenim mrežama: facebook i instagram.