O Kini sam otkrila toliko toga!

O Kini sam otkrila toliko toga!

O Kini sam otkrila toliko toga!

Nakon četiri mjeseca iz Pekinga nam se javlja Dejana, učesnica programa “Upoznaj Kinu”. U nastavku vam prenosimo njene utiske:

Da biste upoznali neku drugu zemlju, njihovu kulturu i način života, potrebno je mnogo više od prelistavanja udžbenika i gledanja dokumentarnih emisija. Moje putovanje je započelo početkom oktobra 2018. kada sam sletila na aerodrom u Peking, sa namerom da kroz program kulturne razmene upoznam mističnu Kinu. Ne postoji bolji način za tako nešto od toga kada živite sa jednom kineskom porodicom kao ravnopravan član.

Nije mi bilo potrebno dugo da uvidim razlike u njihovoj kuhinji i počnem da se služim štapićima. Iako sam neko ko zaista voli da jede u kineskim restoranima u Srbiji, tek ove sam hvatila koliko je njihova hrana raznovrsna i da je nama na zapadu plasiran samo mali deo. Jedna od boljih stvari je bilo učenje kineskog jezika i odlazak u lokalnu školu dva puta nedeljno sa drugim studentima na razmeni. To mi je dalo priliku da upoznam još prijatelja i sa njima podelim svoja iskustva. Kineski jezik je kao slagalica i uvek imam osećaj da se mogu igrati rečima. Velike zgrade i neboderi su simbol Pekinga i zaista je bio jako dobar osećaj kada sam prvi put sama išla do centra u ovom milionskom gradu.

Jutarnji špic je neverovatan prizor u metrou kada stotine Kineza trčne da pronađu mjesto u vozu i to je svakodnevica. A ja samo razmišljam: “Da li se ovo stvarno dešava oko mene?!” Kineski zid je zaista neverovatna građevina koja me ostavila bez daha. O Kini sam otkrila toliko toga i saznala više nego iz bilo koje knjige”.

Ukoliko i Vi želite da iskusite magičnu Kinu, prijavite se na sljedećem linku PRIJAVI SE