Savršen grad za upoznavanje Kine

Savršen grad za upoznavanje Kine

Savršen grad za upoznavanje Kine

Iz Šangaja nam se javlja Stefan-Đurađ, učesnik programa kultrne razmjene sa Kinom. U nastavku vam prenosimo njegove utiske:

“Putovao sam dosta po Evropi i Sjevernoj Africi, ali za ovo nisam bio spreman, bez obzira koliko klipova sam gledao na internetu. Po mom mišljenju, ovo je savršeno mjesto za upoznavanje stare i nove Kine. Visoke staklene zgrade i kolonijalna evropska arhitektura su prominenti u centru grada. Kada se zađe malo dalje, lako je pronaći ono što je činilo staru Kinu: hramovi, bašte i rečni gradići. Volim da se izgubim u noćnim svetlima grada, ali najviše volim mesta koja čine staru Kinu. Odlično je i to što je Suzhou, Venecija Kine, nadomak Šangaja.

Fotografija, koja me nije interesovala ranije, mi je ovdje postala omiljeni hobi. Svaki ćošak Šangaja ima neki svoj “ukus”, pogotovo te male, uske uličice koje vijugaju između glavnih puteva.

Šangaj je grad koji se nonstop menja. Stalno ima nešto što se događa. Mogu sigurno reći da uvek ima nešto da se radi. Npr. nedavno je bio organizovan “Gospodar prstenova” maraton u vidu konvencije. Mnoštvo ljudi u kostimima su se pojavili u gradu. Bilo je intrigantno vidjeti kako kupuje burgere u Burger Kingu. Veoma bitna stvar je što je Šangaj u dodiru sa zapadnjačkom kulturom. Nisam siguran da bih igdje mogao naići na ovako nešto. Ovdje su bili organizovani i božićni marketi, kao i žurke za novu godinu.

Ovo jako zavisi od toga kakva ste osoba, ali za mene je Šangaj mesto gdje je jako lako naći prijatelje.

Što se tiče host porodice, mislim da sam imao mnogo sreće. Imaju dvoje dece, dečaka i devojčicu. Većinu vremena provodim sa dečakom jer je devojčica još jako mala. On je u svakom smislu identičan meni kada sam bio dete. To mi daje razlog da trčim sa imaginarnim mačem po kući i vičem “The orcs are attacking”, a da ne izgledam kao potpuno luda osoba 🙂 Stariji članovi porodice su takođe super, ali najviše sam se povezao sa bakom. Ona mi je ovdje kao druga majka. Uvek mi pomaže, šta god da mi treba i podržava me u svemu. Takođe sa njom mogu da razgovaram na bilo koju temu i uvijek mi iskreno daje svoje mišljenje. Neprestano me gura da budem najbolji što mogu biti.

Pamtiću ovo iskustvo kao nešto što me promenilo na bolje. Trenutno sam na polovini svog boravka i već razmišljam kako ću da se vratim ovde nakon što završim studije”.

Da li i vi želite da upoznate Kinu i njene ljepote?

Pošaljite nam prijavu upravo na sljedećem linku  PRIJAVI SE