Izaberite Španiju, nećete se pokajati

Izaberite Španiju, nećete se pokajati

Izaberite Španiju, nećete se pokajati

Sa Majorke nam se javlja Anđela, učesnica programa kultrne razmjene sa Španijom. U nastavku prenosimo njene utiske:

“Dolazak u Španiju, odnosno put u bilo koju drugu stranu zemlju, pogotovo oni koji podrazumijevaju malo duži boravak i suživot sa lokalnim ljudima je nešto najbolje što neko može da uradi ukoliko je otvoren za nova iskustva. Možda na početku ne djeluje sve onako sjajno kao što se nadaš, dok se ne prilagodiš drugoj rutini i suživotu, ali taj period prođe relativno brzo, i shvatiš koliko si srećan što imaš priliku da doživiš ovakvo iskustvo.

Hrana, ljudi, muzika, priroda, građevine-na svakom koraku ćeš naići na nešto što će te oduševiti i potvrditi da je izbor zemlje i generalno programa bio pun pogodak. Ljudi u Španiji su uvijek spremni da pomognu, ali treba znati da im engleski nije jača strana pa nije zgorega znati osnove španskog. Što se hrane i pića tiče, tu nema promašaja, nezaobilazna jela kao što su paella, tortilla, tapas – se mogu naći na svakom koraku i često po povoljnim cijenama.
Priroda čak i zimi oduzima dah, uz palme, stabla narandže, kaktuse – imaćeš osjećaj da si u nekom vječnom proljeću.
Arhitektura je tek posebna stvar, od ruralnijih područja preko gradskog centra do istorijskih dijelova sa bitnim znamenotistima, poželjećeš da fotografišeš sve- od najobičnije kućice do velelepne katedrale.
Na kraju, sve što nekom treba da bi uživao u ovakvom iskustvu je otvorenost ka novim stvarima i spremnost da im se prepusti, a prilika je mnogo”.
Ukoliko i vi želite da iskusite ljepote Španije, prijavite se preko linka u nastavku Prijavi se