Besplatan kurs njemačkog jezika u Beču, za našeg najboljeg učenika

Besplatan kurs njemačkog jezika u Beču, za našeg najboljeg učenika

Besplatan kurs njemačkog jezika u Beču, za našeg najboljeg učenika

Kao najbolji polaznik kursa njemačkog jezika Zorica je dobila priliku da pohađa besplatan intenzivni kurs njemačkog u Beču, Minhenu ili Berlinu, Zorica je odabrala Beč. Kako izgleda kada učite njemački jezik okruženi studentima iz čitavog svijeta saznajete upravo od Zorice, prenosimo vam njene utiske u nastavku.

Prvo bih zeleljala da pohvalim Center za afirmaciju i razvoj za vise stvari – pristup, način komunikacije i za programe. Za njih sam saznala slucajno preko FB i tada sam odlučila da upišem kurs njemačkog jezika koji me je mimoišao tokom redovnog školovanja. Ja pripadam “starom” tipu učenja – profesor kaže svoje, ja idem kući i to sve dobro naštrebam i nakon nekog vremena potisnem ili zaboravim. Bila sam poprilično skeptična kada su nam na uvodnom času rekli da će nastava biti opuštenija i da će se učiti i kroz igru. Ta interaktivnost i opuštenost mi se veoma brzo dopala jer sam shvatila da se jezik može učiti na zabavniji način. Pored učenja imate priliku da se družite sa sjajnim ljudima. 

Početkom ove godine sam dobila priliku kao najbolji polaznik da pohađam kurs njemačkog jezika mjesec dana u jednom od ponuđenih gradova. Odabir je pao na Beč. Pripreme i odlazak (a i povratak) su poprilično glatko prošli. Beč je za mene bio potpuno novo životno iskustvo iz više razloga. Tu sam prvi put mogla da iskoristim znanje njemačkog i engleskog, da vidim tu arhitekturu i urbanizam o kojoj smo učili na faxu i da doživim metropolu. Profesori u školi u koju sam išla su sjajni. Roman, profesor koji je sa nama bio najduže, je gramatiku objašnjavao pomoću schwiegermutter tako da je i gramatika bila zabavna. Grupe su sastavljene od studenata sa svih krajeva svijeta (bukvalno) tako da možete upoznati i njihove životne priče. Tu shvatite da neko ima problem sa izgovorom, neko sa gramatikom a neko jednostavnom sa konceptom bilo kog evropskog jezika i jednostavno postanete komotniji i opušteniji sa jezikom. Razumijete ljude oko sebe bolje nego sto očekivali. Beč mi je pored jezika omogućio određenu distanacu sa koje sam mogla sagledati svoj “redovni” život u malo drugačijem svjetlu.

Svima koji imaju ovakvu priliku bih preporučila da je iskoriste. Mjesec dana učenja njemačkog jezika na govornom području će sigurno da unaprijedi vaše znanje kao i da obogati vaše životno iskustvo.

Želite da učite njemački sa nama? Možete da se prijavite na sljedećem linku – PRIJAVI SE