Ljetnji volonterski kampovi u Francuskoj

Ljetnji volonterski kampovi u Francuskoj

Ljetnji volonterski kampovi u Francuskoj

Centar za francuski jezik “Voila” vam izdvaja neke od lokacija na kojima možete ostaviti trag u sklopu programa REMPART. U članku vam izdvajamo najzanimljivije.

Maison Jacques Copeau

Volite pozorište, zanima Vas Francuska, a želite da volontirate? Organizacija REMPART je za Vas pripremila volonterski kamp za restauraciju ustanove za dramsko obrazovanje u mjestu Pernand-Vergelesses, na  48km od Dijon-a.  Ako se odlučite za ovaj kamp, Vaš zadatak biće restauracija zidova u francuskim vrtovima, a imaćete i priliku da učestvujete u mnogim kreativnim aktivnostima sa volonterima iz cijelog svijeta.

Period: 16.07 – 28.07.2018.
Cijena: 100 evra
Smještaj: obezbjeđen

Château de Villars – St Parize-le-Châtel

U istočnom dijelu Francuske, na 20 kilometara od grada Nevers, nalazi se  Château de Villars. Vaš zadatak ove godine biće restauracija tornja  ovog srednjovjekovnog dvorca. Ako se odlučite prijaviti na ovaj kamp, imaćete sjajnu priliku da iskusite pravi život u dvorcu. Kroz razne aktivnosti upoznaćete francusku kulturu, ali ćete moći otkriti i mnoge druge kulture kroz druženje sa ostalim volonterima.

Period: 29.07 – 11.08.2018.
Cijena: 100 evra
Smještaj : obezbjeđen

Murs à pêches

U srcu gradića Montreuil, na 14km od Pariza, organizacija REMPART organizuje volonterski kamp ‘’Murs à pêches’’.  Ako Vaš izbor bude ovaj kamp, savladaćete u kratkom vremenu tehniku tradicionalnog zidanja i malterisanja, uz stalnu pomoć i podršku stručnih animatora. Tokom slobodnih aktivnosti, moći ćete da posjetite glavni grad Francuske.

Period :  09.07 – 22.07.2018.
Cijena: 100 evra
Smještaj:  obezbjeđen

Dommartin-sur-Vraine

U istočnom dijelu Francuske, u regiji Vosges, gradić  Dommartin biće domaćin volonterskog kampa za restauraciju srednjovjekovnog dvorca. Ove godine rad će se fokusirati na restauraciju zida na zvoniku i na jugoistočnoj kuli, a volonteri će imati priliku da kroz organizovane aktivnosti upoznaju i istorijske spomenike regije.

Period :  06.08 – 20.08.2018.
Cijena: 75 evra
Smještaj: obezbjeđen

Ukoliko i vi želite da provedete ovo ljeto u Francuskoj ovo je vaša prilika.

PRIJAVI SE