Ovo je iskustvo koje vrijedi

Ovo je iskustvo koje vrijedi

Ovo je iskustvo koje vrijedi

U nastavku prenosimo utiske učesnice projekta “Upoznajmo Njemačku” – Marije. Poznati citat glasi: “Svijet je knjiga. Onaj ko ne putuje, pročita samo jednu stranu”. Marija, se upravo tako osjeća i kaže da vidi svako putovanje kao novu, ispisanu stranicu života.

Marija se javlja iz Štutgarta, glavnog grada Baden-Virtemberga i prenosi da je za četiri mjeseca provedena u porodici sa četvoro djece ispisala ne samo novu stranicu, već novo poglavlje života. “Svaki dan je poseban i donosi mnogo zanimljivosti. Život u velikoj porodici je dinamičan i djeca su uvijek tu da vam izmame osmijeh”, kaže Marija. Jedno dijete ima Daunov sindrom, što je za Mariju svakako izazov, ali ne i poteškoća. “Svako dijete je dijete i ono što je svima potrebno je neizmjerna ljubav i pomoć. Napredak će uvijek biti vidljiv, a vaše srce puno sreće”, prenosi nam ona zadovoljno. 

U porodici se govore njemački i francuski jezik, tako da Marija ima priliku da vježba i usavršava ne samo jedan, već dva strana jezika, što joj se jako dopada. Za kratko vrijeme je mnogo proputovala i sa porodicom je išla na kampovanje.

Marija svima poručuje: “Ovo je iskustvo koje vrijedi i odluka zbog koje se nećete kajati”.

Ukoliko želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom, prijavite se klikom na dugme  PRIJAVI SE