TEFL – certifikat koji otvara vrata širom svijeta

TEFL – certifikat koji otvara vrata širom svijeta

TEFL – certifikat koji otvara vrata širom svijeta

Govorite odično engleski i voljeli biste raditi kao English teacher u inostranstvu ili razmišljate da počnete držati on line časove od kuće? Pitate se gdje početi 🙂 Dobijanje TEFL ili TESOL certifikata je odličan početak.

TEFL možete polagati kod nas

Kao rezultat uspješne saradnje sa partnerima širom svijeta, jedinstvena smo organizacija u našem regionu, jer kod nas možete da položite TEFL. 

Dostupni su kursevi koji nose od 60 do 180 sati, ali poslodavci najčešće zahtijevaju TEFL certifikat koji nosi 120 sati.

Kurs možete slušati on line, a tempo rada prilagođavate svojim obavezama jer lekcije možete slušati u vrijeme koje Vama odgovara. Tokom slušanja kursa imate mentora kome se možete obratiti za sva pitanja, a dok slušate predavanja dobijate zadatke na osnovu kojih se prati Vaš napredak.

Važno je napomenuti da certifikat nema ograničen rok trajanja, jednom kada ga dobijete validan je čitavog života i ne morate ga obnavljati.

Šta je TEFL ili TESOL?

TEFL je akronim za Teaching English as Foreign Language, dok TESOL označava Teaching English to Speakers of Other Languages. U suštini radi se o istom certifikatu kojim dokazujete da ste kvalifikovani da predajete engleski studentima kojima to nije maternji jezik, samo što se akronim TEFL učestalije koristi u Velikoj Britaniji, a TESOL u Australiji i SAD-u.

Najčešće postavljana pitanja kandidata možete da pogledate OVDE  

Zašto polagati TEFL?

Posjedovanje TEFL certifikata Vam otvara vrata za rad sa studentima iz različitih dijelova svijeta.

Kandidati koji imaju ovaj certifikat lakše dolaze do posla, čak i ako nisu profesori engleskog jezika ili izvorni govornici. Konkretan primjer možete pronaći u azijskim zemljama poput Kine, Japana ili Koreje gdje je učenje engleskog postalo posebno popularno pa je jako veliki broj poslodavaca i studenata u potrazi za kvalifikovanim predavačima koji posjeduju TEFL certifikat.

Važne informacije

Certifikat dobijate nakon što odslušate kurs koji se sastoji iz nekoliko cjelina koje pokrivaju teme poput rada sa djecom predškolskog ili ranog školskog uzrasta, pisanja priprema, vježbanja svih jezičkih vještina (govor, pisanje, slušanje i gramatika) održavanja discipline na času i držanja časova on line.

Za sve zainteresovane smo pripremili 3 različita paketa za polaganje TEFL kursa on line:

  • TEFL 120 sati – uči vas osnovama predavanja engleskog jezika nakon kojeg ćete biti u mogućnosti da procenite potrebe vaših učenika, da primenite različite strategije učenja, da upotrebljavate tehnologiju na časovima i da steknete samopouzdanje.  
  • TEFL 150 sati – Napredni kurs koji, za razliku od standardnog, donosi nove vještine kao što je podučavanje učenika svih nivoa uz upotrebu određenih strategija. Kao i standardni kurs, on se sastoji od 13 modula
  • TEFL 168 sati – Savršeno za predavače koji nemaju dosadašnje iskustvo u predavanju, CELTA nivo obuke. Potrebno je oko 4 nedelje da biste završili ovakav jedan kurs. 
  • TEFL 180 sati – Ovaj kurs nudi osnovu u predavanju engleskog kao stranog jezika kao i praktičnim predavačkim veštinama koje možete da koristite u učionici.
  • TEFL 200 sati – Kurs je za predavače sa iskustvom koji žele da ojačaju svoje znanje, DELTA i CELTA nivo obuke.

Rezerviši mesto sada

Prvi korak za rezervaciju mesta je da ispunite formular u nastavku. Posle toga dobićete na mejl potvrdu da ste se uspešno prijavili i uputstva za naredne korake, tako da OBAVEZNO proverite inbox mejla kao i spam.

    Ime i prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Kontakt telefon (obavezno)

    Država (obavezno)

    Grad (obavezno)

    Vaša poruka (nije obavezno)