Najljepša avantura u životu!

Najljepša avantura u životu!

Najljepša avantura u životu!

Učesnica programa kulturne razmjene sa Italijom, Nina, se trenutno nalazi u Modeni. U nastavku Vam prenosimo njene utiske:

   “Prošlo je mjesec dana od kako sam ovdje i mogu reći da živim italijanski san. Kada malo stanem i razmislim, mjesec dana nije dug period, ali se ja osjećam kao da sam kod kuće. Porodica u kojoj sam smještena me prihvatila kao svog člana i mnogo mi je olakšala boravak ovdje. Prvih dana je sve bilo novo za mene: drugačiji običaji, drugačija kultura, navike i rutina, ali kasnije sam se jako dobro uhodala i sada znam da ću sigurno neke stvari i zadržati kada se vratim kući.

Modena, grad u kojem sam sada, je nestvarno lijep. Svaka ulica, svaki ćošak i svaka zgrada je prava umjestnost. Trgova i parkova ima u izobilju i sve je lijepo urađeno. 

Imala sam priliku da odem na jug Italije, u Peskaru. Stapanje mora i planina, jako ljubazni ljudi i ukusna krana su utisci koje od tamo nosim. Za ovih dva mjeseca koliko mi je ostalo ovdje me čeka još avantura i mogu reći da jedva čekam. Italija je jako lijepa zemlja i znam da će mi ovo biti najljepša avantura života”. 

Upoznajte i Vi ljepote Italije. Prijavite se klikom na dugme OVDJE