Prepustite se španskom duhu i kulturi – kulturna razmena u Španiji

Prepustite se španskom duhu i kulturi – kulturna razmena u Španiji

Prepustite se španskom duhu i kulturi – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Anđela, javlja nam se iz Valensije, domaćina festivala “Las Fallas”. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Valensija je prelepa! Stari deo grada me je potpuno oduševio i svakog dana razmišljam o tome kako bih ovde mogla da se preselim. Grad je jako čist i dobro organizovan. Ima sve što vam je potrebno. Dosta zelenila, prelepe plaže, puno istorije i muzeja, ljubazne ljude i prelepu hranu! Ja sam imala dosta sreće sa porodicom, tako da sam se od prvog dana osećala kao kod kuće. Tako se osećam i lutajući ulicama Valensije. Rekla bih da je ovaj program savršen ukoliko ste sanjali o tome da upoznate svaki ćošak neke evropske metropole.

U slobodno vreme šetam, idem u teretanu, obilazim muzeje i galerije, fotografišem i družim se sa ljudima koje sam upoznala. S obzirom da sam još uvek student, slobodno vreme koristim i da istražujem literaturu za svoj master rad. Najviše mi se dopada duh grada. Stalno se nešto dešava. Nema previše turista, pa se uglavnom svuda čuje Valensijanski (španski) jezik. Oduševljava me i to što svuda ima zelenila i što na svakom koraku možete videti ljude koji leže na travi.

Budućim kandidatima poručuje:

Bez puno razmišljanja se prijavite i nemojte imati očekivanja. Što više pritiska stavljate na sebe i više razmišljate o očekivanjima – biće vam teže. Odite bez očekivanja i dopustite sebi da se zaljubite. U grad, kulturu, istoriju, hranu i ljude. Prepustite se i sve će biti u redu. Svakako, uvek imate podršku porodice u kojoj se nalazite (ukoliko sve na vreme iskomunicirate) i agencije, koja je tu da odgovori na sva vaša pitanja. Bez brige!

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE