Istraživanje obala Majorke – kulturna razmena u Španiji

Istraživanje obala Majorke – kulturna razmena u Španiji

Istraživanje obala Majorke – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Borna, piše nam sa prelepe Majorke, gde se drevne katedrale susreću sa modernim buticima. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Ovaj program će vas baciti u vatru života. Boravim na Majorci već dva mjeseca i malo je reći da sam se preporodila. Dugi zimski dani, sa jako puno sunca su milina za uživanje i sve aktivnosti koje tu radim. Uključila sam se u jedan plesni studio, idem u teretanu i na grupne treninge, igram odbojku, a ponekad odem i na satove salse.

Obitelj s kojom živim, dočekala me je raširenih ruku i jako sam iz zahvalna na svemu sto mi pružaju. Palma de Majorka predivan je povijesni grad, bogat pješčanim plažama i uvalama koje ostavljaju bez riječi.

Dane provodim na treninzima i na plaži, a vikendima putujem sa svojim dragim prijateljicama koje sam upoznala tu. Posjetile smo Soler, Valdemosu i Deiu. Upoznala sam jako puno ljudi iz raznih krajeva svijeta.

Jako sam zahvalna na cijelom ovom iskustvu, a najviše mi se sviđa što napokon mogu pričati na španjolskom jeziku. Kao mala djevojčica, gledala sam jako puno meksičkih serija i tako sam naučila jezik, ali nikada nisam imala priliku razgovarati, dok nisam tu došla. 

Budućim kandidatima poručuje:

Novim kandidatima poručila bih da jako dobro biraju obitelj u koju dolaze, jer je taj segment najvažniji. Sve preporuke za ovaj program.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE