Pravi trenutak za novo iskustvo – kulturna razmena u Italiji

Pravi trenutak za novo iskustvo – kulturna razmena u Italiji

Pravi trenutak za novo iskustvo – kulturna razmena u Italiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Jelena, piše nam iz mesta Porto San Giorgio, gde je boravila mesec i po dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Ništa ne treba požurivati. Nakon tri meseca i tri različite porodice, konačno je naišla porodica sa kojom sam se poklopila. Sve se desilo veoma brzo, i kroz desetak dana sam bila spremna za polazak. Porodica nije mogla biti bolja, i posle dva dana sam imala osećaj kao da smo se već poznavali. Provela sam neverovatnih mesec i po dana na obali Jadranskog mora, upoznala jedan drugačiji svet i doživela nekoliko sjajnih promena.

Porto San Giorgio se nalazi na Jadranskoj obali Italije. Jedna od najpoznatijih tvrđava tamo jeste Rocca Tiepolo, izgrađena još u 13. veku, sa predivnim pogledom na grad i more. Takođe, popularno je mesto i za turiste i za lokalno stanovništvo, s obzirom da ima plaže sa Plavim zastavama. 

Još jedno zanimljivo mesto u ovom gradiću jeste Vila Bonaparta, koja je bila rezidencija Žozefa Bonaparte, starijeg brata Napoleona Bonaparte.

U ovu avanturu sam se upustila pre svega zbog vežbanja jezika, ali sam na kraju shvatila da, ono najbitnije, jesu ljudi koje upoznate.

Budućim kandidatima poručuje:

Čuvati dvoje male dece je zahtevan i naporan zadatak, i kada se prijavljujete za ovaj program treba dobro da razmislite da li ste svesni svih obaveza koje vas čekaju. Meni je ovo iskustvo došlo u pravom trenutku. Ako nikada niste čuvali decu, samopouzdanje, sigurnost i odgovornost će vam posle programa biti na jednom novom nivou.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE