Putovanje izvan zone komfora – kulturna razmena u Španiji

Putovanje izvan zone komfora – kulturna razmena u Španiji

Putovanje izvan zone komfora – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Marija, piše nam iz mesta Castellon de la Plana, nadomak Valensije. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Zaista prelepi gradić i ceo okrug. Živela sam u kući koja je bila do plaže. Ljudi su preljubazni, porodica je bila zaista predivna i imala sam mnogo lepih momenata sa njima i njihovim prijateljima. U slobodno vreme sam uglavnom obilazila sve što je u okrugu u kom sam živela, a kasnije sam i putovala jako puno.

Svideo mi se ceo koncept programa, zato što povezuje ljude i njihove kulture. Kroz program sam upoznala dosta divnih ljudi. Stekla sam mnogo novih prijatelja, koji su isto bili u programu, kao i onih koji su već živeli u Španiji. Kroz program sam takođe usavršila svoje znanje engleskog i španskog jezika, dok sam učila o njihovoj kulturi, tradiciji i svim navikama koje imaju. Mogućnost da se vidi drugačiji način života iz jedne tipične porodice je zaista neverovatno iskustvo koje bih sigurno ponovila i preporučila drugima.

Budućim kandidatima poručuje:

Svima bih preporučila da iskoriste ovu priliku da steknu nova iskustva, nauče jezike i proputuju što više. Iako je to možda izlazak iz neke zone komfora, vredi promeniti sredinu i doživeti ovo iskustvo, koje će im sigurno doprineti da razviju sebe na najbolji mogući način.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE