Hrabro ka novim horizontima – kulturna razmena u Španiji

Hrabro ka novim horizontima – kulturna razmena u Španiji

Hrabro ka novim horizontima – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Ana, boravila je mesec dana u Lugu, u srcu Galicije. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Lugo je “mali” grad sa svega oko 100.000 stanovnika. Nisam znala šta da očekujem, jer sam navikla da živim u većem gradu, međutim, zaljubila sam se u ovo mesto. Plašila sam se kako ću se snalaziti sa malom devojčicom, budući da nisam imala neko prethodno ovakvo iskustvo. Bila su dovoljna samo dva dana da kliknemo i toliko sam se vezala i za nju i za roditelje, koji su divni prema meni tokom celog boravka.

U slobodno vreme uglavnom radim razne aktivnosti sa porodicom, jer želim da provodim vreme sa njima. Išli smo na kampovanje dva puta po nekoliko dana, obilazimo različite plaže, mesta i gradove u blizini, idemo na bazene, avantura parkove, šetnje, penjanje na stenu, vožnju biciklima, farmu, večere u restoranima… Čak su me jedan dan vodili na posebnu plažu kako bih imala svoj prvi čas surfovanja.

Tokom vikenda sam posećivala veće gradove u blizini – A Coruna i Santiago de Compostella. Galicija ima toliko toga da ponudi, predivna priroda i još divniji ljudi koji tu žive. Svi su prijatni, žele da učine, pomognu…

Najlepši dio ovog programa mi je definitivno porodica, koja se svakodnevno trudila da mi ovo putovanje ulepša i da se osetim kao da ovde pripadam. Takođe mi je drago da sam osetila ovu samostalnost i prvi put sama otputovala negde.

Budućim kandidatima poručuje:

Budućim kandidatima bih poručila da budu otvoreni svim iskustvima i avanturama koje vam se ponude, potrudite se što više da upijate kulturu, jezik, jedete lokalnu hranu i imate blizak odnos sa porodicom.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE