Sve je onako kako sam zamišljala – kulturna razmena u Americi

Sve je onako kako sam zamišljala – kulturna razmena u Americi

Sve je onako kako sam zamišljala – kulturna razmena u Americi

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Amina, javlja nam se iz države regiona Velikih jezera, Mičigena, gdje boravi već tri mjeseca. Više o njenom iskustvu čitajte u nastavku.

Moji prvi utisci su zaista bili odlični, tačno onako kako sam zamišljala. Porodica je super, djeca su predivna!! Grad u kojem boravim je jako lijep, jako je mirno i tiho sto inače volim, tako da sam se baš brzo i odlično uklopila kako u novoj okolini, tako i sa porodicom!

S obzirom na to da imam dosta slobodnog vremena, najčešće posjećujem Downtown Detroit, koji je predivan!!! Udaljen je nekih sat vremena, ali vrijedi voziti do tamo.

Najviše mi se svidjela komunikacija i odnos sa porodicom, koji sam uspostavila odmah na samom startu programa. Porodica je jako fleksibilna i razumna tako da do sada nisam imala nikakvih problema! Takodje, jako su ljubazni i u ovih nekoliko mjeseci boravka u programu, još se nisam ni sekundu osjećala “home sick” jer su me prihvatili kao dio porodice.

Budućim kandidatima poručuje:

Ja sam oduvijek razmišljala da posjetim SAD i sanjala sam o tome. Poduzela sam “veliki rizik” i “veliki korak” i prijavila se na ovaj program u nadi da će se moja dugogodišnja želja ostvariti i zaista jeste! Ako želiš da putuješ u Ameriku i doživiš taj američki život, njihovu kulturu i ostalo što je zanimljivo, preporučujem da se prijaviš sto prije! Ja se nisam pokajala, a vjeruj mi nećeš ni ti!

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE