Španija je oduvek bila san i taj san se ostvario!

Španija je oduvek bila san i taj san se ostvario!

Španija je oduvek bila san i taj san se ostvario!

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Jovana, piše nam iz Bilbaa, gde trenutno boravi. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Interesantno je doći u Baskiju kao najseverniju pokrajinu jer je specifična i ne tako poznata kao jug Španije. Bilbao je jedan od najvećih gradova u Baskiji sa oko pola miliona stanovnika ali to ne predstavlja nikakav problem s obzirom da grad ima autobuski prevoz, metro i tramvaj. Lako je iznajmiti skuter ili biciklu a i sam centar je povezan dobro. Preporuka videti nesto drugačije a opet tipično za Španiju.

U slobodno vreme obilazim grad, muzeje, bilioteke, šetam, u planu je odlazak i do susednih mesta, San Sebastijana i drugih. Zaista mi se dopada arhitektura grada, hrana, jezik kao i ova fenomenalna prilika da se upozna nova kultura. Treba probati lokalna vina, piva i pinčose – specificnu hranu po kojoj su poznati.

Budućim kandidatima poručuje:

Svakako je dobra prilika da se skoro besplatno iskusi život u stranoj zemlji. Savet da ne bi došlo do zabune sa porodicom, dobro pročitati ugovor pre potpisivanja i pitati direktno porodicu da vam opišu jedan vaš dan sa njima, šta se od vas očekuje jer se nekada zahtevi povećaju.

Meni je Španija oduvek bila san i sada se prvi put taj san ostvario. Nadam se da ću se vratiti, ovog puta u južnom delu jer je sever dosta hladan i kišovit i ne preporučujem ga za ovaj period godine već leto ili jesen.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE