Nova godina u Španiji

Nova godina u Španiji

Nova godina u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Milena, provela je kraći period u Palenciji u Španiji. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Moji utisci o programu su veoma pozitivni. Grad u kojem sam boravila je miran i lep. Dobro povezan sa obližnjim većim gradovima pa može da se putuje. Porodici u kojoj sam boravila je ovo prvi put da učestvuje u programu, kao i meni. Nismo znali šta da očekujemo, ali iako smo imali smo dve nedelje, jako smo se zbližili. Mogu sigurno da kažem da ću ih pamtiti ceo život. Raspored porodice je takav da sam sa detetom uglavnom provodila sat ili dva uveče. Imala sam dosta vremena za putovanja i šetnju. Obišla sam tri veća grada. U mestu gde sam ja bila nije bilo drugih kandidata pa sam išla sama, ali to mi nije smetalo da istražujem i upoznam se sa Španijom.

Milena je imala priliku da Novu godinu dočeka u Španiji i upozna se sa njihovim prazničnim običajima.

Program je zaista lepo osmišljen. Svidelo mi se to što sam dobila šansu da provedem dve nedelje u Španiji, u vreme praznika i što sam, boraveći tamo, usavršila znanje jezika i bolje upoznala špansku kulturu, običaje i način života. Obišla sam Valladolid, grad je lep, čist, siguran. U vreme praznika je baš lepo okićen i ima dosta sadržaja. Obišla sam i Leon i Santander, koji su malo dalji, pa sam organizovala sebi jednodnevne izlete.

Preporučila bih svima da se prijave jer je ovo zaista prelepo iskustvo. Da se dobro informišu na razgovoru sa porodicom, da probaju da se što bolje upoznaju kako bi znali sta da očekuju i da budu strpljivi kada stignu jer je svaki početak težak, dok se porodica i kandidat ne upoznaju i naviknu jedni na druge.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE