Garda – skriveni biser Italije

Garda – skriveni biser Italije

Garda – skriveni biser Italije

Danas se podsećamo Jelenine kraće letnje poseti Italije, ona je ovo leto provela nešto manje od mesec dana u pokrajni Lombardija u gradiću Garda. Više o njenom iskustvu možete čitati u nastavku teksa.

Prvi utisak o programu je moram priznati bio kao nešto jako izazovno i strašno, ali onda sam shvatila da će mi to dosta značiti u mnogim poljima života. Porodica je bila, može se reći fina, trudili su se, jedino smo imali malo problema sa dečicom koja na početku nisu bila najbolje pripremljena za moj dolazak. Italijani su generalno jako fini i otvoreni ljudi i prijatno sam se iznenadila, nigde nisam doživela ni jedno jedino neprijatno iskustvo. Garda, gradić na obali jezera u kom sam se nalazila, zaista je nestvaran. Isprva sam, moram priznati, bila razočarana što nisam u nekoj od većih metropola, poput Milana i Rima, ali Garda je bila zaista fantastična, i pokazala mi da Italija i pored svih tih poznatih mesta, ima još puno skrivenih bisera da ponudi. Pritom, gradski i međugradski prevoz su zaista sjajno organizovani, nisu koplikovani za snalaženje, i svuda se može relativno brzo stići.

Slobodno vreme sam uglavnom provodila obilazeći gradić u kom sam se nalazila, Gardu, kao i ostala mesta u blizini, koja se nalaze na obalama samog jezera. Isprobavala razne vrste pizza, pasta, i raviola, u Italiji su zaista fantastični! Za kratko vreme koje sam provela tamo, uspela sam da obiđem i Veronu koja se nalazila na oko sat vremena gradskim prevozom.

U programu mi se najviše svidelo to što sam konačno imala prilike da posetim Italiju, svoju zemlju snova, i to što sam tek sada shvatila koliko sam zapravo samostalna, i sposobna da se nosim sa dosta problema koji se nađu preda mnom, bez obzira na to gde se nalazim. Poručila bih svim budućim učesnicima da veruju u sebe i pokušaju, jer će zaista na kraju svakako biti bogatiji za jedno lepo iskustvo.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE