Grudvanje i skijanje u Velsvilu, SAD

Grudvanje i skijanje u Velsvilu, SAD

Grudvanje i skijanje u Velsvilu, SAD

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Qendrese, javlja nam se iz Velsvila, gde boravi skoro dva meseca. Više o njenom dosadašnjem iskustvu pročitajte u nastavku.

Oduvek sam bila oduševljena Sjedinjenim Američkim Državama i mogućnostima koje pruža, ovaj program mi je omogućio da se svakodnevno još više približavam američkoj kulturi i načinu života.

Qendrese je oduševljena gostoprimstvom porodice u kojoj boravi.

Domaćini su veoma dragi ljudi, u pitanju je jedna velika porodica, koja apsolutno prihvata i poštuje sve kulturne razlike. Oduševili su me pri prvom susretu, kada sam sletela bilo je veoma kasno, bila sam preumorna i veoma gladna, a porodica me je dočekala na aerodoromu sa toplim obrokom. 🙂

Pored vremena koje provodim sa porodicom, imam zaista dosta slobodnog vremena koje koristim da upoznajem druge učesnike kulturnih razmena, koji dolaze i različitih zemalja. Za kratko vreme sam stekla veliki broj novih prijatelja. Pošto je ovde zima i palo je dosta snega, trudimo se da slobodno vreme provodimo napolju, idemo na klizanje, skijanje, grudvanje i organizujemo izlete do okolnih gradova. 

Svima onima koji razmišljaju o odlasku na program bih poručla da se ne dvoume i učine ovu godinu svojom godinom za pamćenje. Iskoristite šansu da živite u zemlji o kojoj ste oduvek sanjali. Jer ovo je iskustvo koje će vam potpuno promeniti život, stećiće te samostalnost suočavajući se sa izazovima koje nosi život u inostranstvu.

Ukoliko želiš da poslušaš Nasufi, preostaje ti samo da klikneš    PRIJAVI SE