Stigla razglednica sa Sicilije!

Stigla razglednica sa Sicilije!

Stigla razglednica sa Sicilije!

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Natalija, nam se javlja iz Katanije, industrijskog i svakog drugog centra na Siciliji, koja se nalazi na njenoj istočnoj obali, i u kojoj boravi već mesec i po dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Porodica me je zaista od prvog dana prihvatila kao svoju ćerku i odmah smo izgradili veoma lep odnos. Što se tiče Sicilije i samog grada u kom boravim, Katanije, sve izgleda baš onako kao što sam i zamišljala i posmatrala na slikama i razglednicama – uske ulice, divna energija ljudi, fenomenalna hrana i jos mnoštvo toga. Jedina manje lepa stvar što se tiče samog grada, a što primetite čim sletite na aerodrom, jesu prljave ulice i smeće kojeg ima po celom gradu, kao i veoma loš gradski transport. ALI, u poređenju sa svim onim što sam prethodno navela, zaista ne može da pokvari celokupan utisak.

Obzirom da sa decom provodim vreme od 15-20h, do centra grada najčešće idem ujutru, obzirom da je ovde gradski prevoz zaista loš, i da je to vreme kada moja porodica ide na posao, te može da me odbaci do grada, a uveče se uglavnom nalazim sa ostalim devojkama koje su takođe na razmeni ili koje sam upoznala tokom boravka ovde. Kako vikendima imam više slobodnog vremena, trudim se da tada obiđem i ostale gradove i neka mesta koja do sada nisam videla.

Šta mi se najviše dopada? Pa… sve! Počevši od hrane, ljudi, moje porodice koja me je zaista odlično prihvatila, do prelepih plaža i gradova Sicilije. Zaista je teško izdvojiti samo jednu stvar! 😍

Preporučila bih budućim kandidatima da definitvno trebaju da se prijave, jer nijedno iskustvo, dugoročno gledano, ne može biti loše, a i ukoliko nešto ne bude bilo onako kako ste planirali, uvek možete da se vratite, tako da zaista nemate šta da izgubite! ❤️

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE