Prijavite se, vredno je svega!

Prijavite se, vredno je svega!

Prijavite se, vredno je svega!

Iz Kolorada nam se javila Bojana koja sada već skoro godinu dana boravi tamo sa svojom “host porodicom”. Bojana je mnogo putovala, stekla nova prijateljstva i kaže najdraže joj je što je porodica kod koje boravi veoma mlada pa se lepo razumeju i provode. U nastavku pročitajte nešto više o tome napisano njenim rečima: 

Porodica za koju sam se odlučila, i koja se odlučila za mene je koliko sam čula jedna od najmlađih porodica koje su u programu. Prelepo mi je sa njima, dočekali su me na tako sladak način i prihvatili kao da sam deo porodice. Grad u kom živim je nadomak planina i mnogo je lepo i vazduh je svež. Ima mnogo divljih životinja koje se setaju svuda – ima dana kad izađemo u park i tu bude nekoliko jelena, svakodnevnica mi je postala da vidjam zečeve i veverice na svakih 2-3km.

Ja još uvek pokušavam da se naviknem u potpunosti na okolinu pa svakom datom prilikom idem negde. Da li je to nova prodavnica, bioskop, vožnja kroz planine, duža šetnja kroz šumu, sve je dobrodošlo što će sprečiti da se osečam kao da ne pripadam tu. Najviše mi se svidelo koliko je porodica učinila da se osećam dobrodošlo i kao deo porodice, a ne kao neko ko je došao u njihovu kuću da radi.

Znamo svi da je teško, ali verujte mi vredno je! Pažljivo birajte porodice, ja sam sa mojom porodicom pricala svake 2 nedelje dok nisam stigla u Colorado Springs. Zovite svoje roditelje i porodicu ako imate vremena svaki dan posto je to meni pomoglo da me “home sickness” ne uhvati prejako.

Ukoliko i ti želiš da proputuješ i upoznaš SAD iz ugla pravog lokalca, preostaje ti da klikneš na dugme OVDE