Moje iskustvo iz Holandije

Moje iskustvo iz Holandije

Moje iskustvo iz Holandije

Marija, naša učesnica nam se javlja iz Holandije, u kojoj planira da boravi narednih godinu dana kao učesnik kulturne razmene. Nakon prvih mesec dana, pristigli utisci su pozitivni a detaljan opis iskustva čitajte u nastavku.  

,,Ovde sam malo duže od mjesec dana i za sad je sve odlično! Porodica me je prihvatila kao člana porodice i trudi se da mi pokaže ljepote ove zemlje. Nalazim se Vaalsu, malom mjestu gdje se sastaju tri države Holandija, Belgija i Njemačka. Vaals nije karakteristično holandsko mjesto ali definitivno ima svoju ljepotu i prednosti. Priroda i okruženje je puno mjesta sa duge šetnje, vožnju biciklom i jednostavno uživanje u svim ljepotama koje pruža. Najviše vremena provodim u Aachenu, njemačkom gradu, pošto je najbliži za posjetiti i tu pohađam kurs njemačkog jezika.”

U slobodno vreme Marija se trudi da obilazi nova mesta, provodi vreme van kuće. 

,,Mart je bio topao i sunčan tako da sam došla u pravo vrijeme. Dva puta sedmično idem na kurs njemačkog jezika i tu sam uspjela steći nova poznanstva. Poslije časova bih otišla u šetnju ili neki pub sa prijateljima. Dosta vremena provodim na biciklu i uživam u vožnji kroz obližnja mjesta. Kada imam više slobodnog vremena onda putujem po Holandiji, Njemačkoj i Belgiji 😀 Lokacija je zaista idealna da se upoznaju sve tri države.”

Nova iskustva koja su neprocjenjiva, upoznavanje nove kulture, hrane, jezika, samo su neke od prednosti ovog programa koje Marija izdvaja. Budućim zainteresovanim kandidatima poručuje: ,,Iskustvo je neprocenjivo. Razmisle koji je period za vas dovoljan, meni je godina taman dok je nekome predug taj period.  Razmislite dobro zbog čega želite da se prijavite i šta možete dobiti od ovog programa. Ovo iskustvo je meni donijelo zadovoljstvo i vjerujem da će i drugima koji se odluče za kulturnu razmjenu kao AuPair osoba. ”

Ukoliko i ti želiš da proputuješ Holandijom, preostaje ti da klikneš Saznaj više