Egzotična Balearska ostrva iz mog ugla

Egzotična Balearska ostrva iz mog ugla

Egzotična Balearska ostrva iz mog ugla

Staša nam je javlja sa Balearskih ostrva na kojima će boraviti još mesec dana. U početku je Staši bilo teško da se privikne na  promenu, ponajviše obzirom da prvi put učestvuje u ovakvom programu. ,,Po prvi put sam ovoliko dugo odvojena od kuće, porodice, prijatelja. Međutim, taj osećaj je nestao čim sam prvi put probala tradicionalni omlet i “empanadas Mallorquinas”. Šalu na stranu, od samog početka imam dobre utiske.”

Porodica u kojoj se trenutno nalazi Staša je predivna, zavolela ih je sve što se kaže na prvu loptu. ,,Font Bergas, ili moja nova porodica se potrudila da mi bude što prijatnije i bolje sa njima. Kao što sam ja od početka bila zainteresovana za njihovu kulturu i život u Španiji, tako su i oni bili radoznali i hteli da saznaju što više o Srbiji i mojoj kulturi. Vikende provodim sa porodicom, putujemo  zajedno,  što nam je pomoglo da se što bolje upoznamo i sprijateljimo.Moja porodica živi u selu Maria de la Salut, koje je malo ali veoma simpatično. ”

Slobodno vreme Staša provodi van kuće, isprobava najlepša bela vina ali i lokalnu domaću špansku kuhinju, istražuje ostrvo.. Takođe, šeta parkovima koji su kako navodi konstantno puni nasmejanih vedrih mladih bračnih parova. Ono što je veoma važno Sari je da se slobodno vreme iskoristi na kvalitetan način kako bi prikupila energiju.

Hrana je nešto što Staša izdvaja najviše i o čemu detaljno razgovara. ,, Ako dolazite u Španiju, pogotovo na Majorku, budite svesni da ćete dodati minimum 5 kilograma. Ja sam bila te sreće da u porodici imam i baku i deku sa više od 60 godina.Isprobavam svaki dan najbolju tradicionalnu kuhinju. Takođe, dobićete besplatne časove katalanskog, makar morali da vam objašnjavaju i da vas uče i rukama i nogama, hahahhah.. Ono što je meni bilo izuzetno zanimljivo, obzirom da do sada to nisam videla u Srbiji, jeste kako selo izgleda za vreme karnevala. U tom periodu sve dobije neki novi sjaj, svi podetinje i postanu srećniji. Osim dece možete videti i starije ljude koji se maskiraju, plešu i slave.”

Budućim zainteresovanim kandidatima poručuje:

,,Ako ostavimo hranu po strani, ono što mi se najviše dopada je to što sam tokom učešća na ovaj program stekla mnoga iskustva. Iskustvo koje sam stekla sa dečakom kome sam Au pair je najbitnije jer će, verujem, da mi znači za ceo život. Sa njim sam shvatila koliko je strpljenja i volje neophodno za rad sa decom.

I naravno, to je zapravo mnogo više od onoga koliko mislimo da je potrebno, pre početka programa. Budite strpljivi, kreativni, dajte sve od sebe da vas dete/deca zavole, trudite se da i njima a i vama dani prolaze sa lakoćom. Putujte i istražujte, budite radoznali i verujte mi, na kraju ćete želeti da produžite svoj boravak. Baš kao ja sada. :)” 

 

Ukolimo i ti želiš ovakvo iskustvo ,preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE