Španija se ne opisuje već doživljava

Španija se ne opisuje već doživljava

Španija se ne opisuje već doživljava

Nemanja, naš učesnik programa iskoristio je priliku i otputovao na kulturnu razmenu u Španiju a potom iz Evrope na novi kontinent u Kinu. 

Iza sebe ima uspešne dve završene razmene a sada opisujemo iskustva iz Španije.

,,Tokom programa nisam bio pozicioniran samo u regiji Guadalajara već i na nekoliko drugih lokacija. Vikendom smo na selu a leto provodimo u predivnom gradiću na obali mora, Oropesa Del Mar. Tako da sam na taj način ispunio pun ciklus iskustava života u Španiji. Od samog početka i dobrodošlice koju su mi priredili prvog dana, porodica je pokazala veliki nivo gostoprimstva, razumevanja, pažnje i pozitivne atmosfere.”

Nemanja je sa decom takođe uživao u novom iskustvu i radovao se svakoj novoj avanturi. 

,,Stariji dečak koji ima 8 godina, već je nekoliko godina pohađao školu engleskog jezika tako da sa njim sam radio na zadacima iz gramatike koje je manje razumeo, dok sam sa mlađim dečakom koji ima 4 godine, radio na savladavanju brojeva delova tela, emocija i sl.”

Svaki slobodan dan Nemanja je koristio za plažu. Napominje  da je tokom čitavog perioda trajanja programa, u njegovom slučaju tri meseca, postojala je samo prijatna atmosfera.

 

,,Vreme koje sam sa decom provodio bilo je i više od onog predviđenog i nisam osećao potrebu da se povučem i zatražim svoj lični momenat. Zaista sam bio prihvaćen kao član porodice i to mi je značilo puno.

Divno iskustvo imam i sa drugim članovima porodice koji su se trudili da se osećam prijatno.”

Nemanja je primetio napredak kada je u pitanju španski jezik. Svakog vikenda se trudio da putuje i upoznaje špansku kulturu, kako sam tako i sa članovima porodice.

Svim zainteresovanima poručuje da se prijave za program i  izađu iz svoje sigurnosti u nešto nepoznato što će samo otvoriti nova vrata. 

,,Istražujte nove destinacije i postanite nezavisni sa puno novih iskustava koje će vam kasnije biti od velikog značaja.’

Ako i vi želite da proputujete prelepom Španijom i doživite nova iskustva, napravite prvi korak   Prijavi se