Ruski filmovi koje obavezno treba da pogledate

Ruski filmovi koje obavezno treba da pogledate

Ruski filmovi koje obavezno treba da pogledate

Ruska kinematografija obiluje izuzetnim filmovima, a u poslednje vreme se sve više razvija. Većina filmova je dostupna na internetu sa prevodom, ali onima, koji već uče ruski jezik, preporučujemo da se „ohrabre“ i pogledaju neki od sledećih filmova bez prevoda, jer se tako najbolje proširuje znanje jezika.

  1. Za ljubitelje savremenijih filmova i komedija preporuka je film „Sluga“ iz 2019. godine. U ovom filmu na zabavan način možete saznati dosta toga o ruskoj kulturi i istoriji.
  2. Kultna ruska drama čuvenog režisera Nikite Mihalkova „Sibirski berberin“ pokazuje prirodu ruskog čoveka, o čemu govori i slogan filma on je Rus, to mnogo toga objašnjava.
  3. Ako ste, pak, ljubitelji romantičnih komedija, onda svakako pogledajte film „Led“.
  4. „Legenda o Kolovratu“ će se dopasti svakome ko voli istorijske teme, pre svega legende.
  5. Priča velikog pisca Gogolja je prikazana u filmu iz 2018. godine „Vij“. U ovom filmu je na fantastičan način prikazana delimično horor priča, prožeta folklornim motivima.
  6. Spoj akcije i umetnosti možete pronaći u izvanrednom trileru „Čista umetnost“.
  7. Sjajno ostvarenje „Sunčanica“ na potpuno drugačiji način preispituje uzroke ruske revolucije kroz mnoštvo filozofskih pitanja. Film se oslanja na dela Sunčanica i Prokleti dani ruskog nobelovca Bunjina.