Najlepši način da se oseti čar življenja u jednoj državi

Najlepši način da se oseti čar življenja u jednoj državi

Najlepši način da se oseti čar življenja u jednoj državi

Sanja nam prenosi svoje utiske iz Španije. U nastavku pročitajte njene utiske: 

Videvši event CAR-a za prijavu o kulturnim razmenama i samim tim, priliku za novim iskustvom bez “po muke” (sudeći po zahtevima na programu), znala sam koje mesto će biti moj dom u narednih par meseci.
Kao osoba koju ispunjavaju putovanja i upoznavanje drugih kultura, donela sam odluku da priuštim sebi dva i po meseca u Španiji pre nego što zagazim u poslovni život.
Sada, nakon mesec dana provedenih u Madridu u jednoj velikoj i srećnoj porodici, mogu slobodno da kažem da sam napravila pravi odabir krenuvši ovim putem.
Na aerodromu sam dočekana osmesima pet osoba i širom raširenih ruku i odmah sam znala da ću u kući biti prihvaćena kao član porodice. Tokom radnih dana sam do podneva sa decom, a vikendima lutam po ulicama Madrida i susednih prekrasnih gradića. U početku su me sproveli svuda i time mi dosta olakšali situaciju uklonivši onaj osećaj straha od “stranog” u novoj sredini. Porodica me uključuje u sve aktivnosti, pa uvek mogu da se odlučim za odlazak sa njima na piknik, u park, u bioskop. Obaveze su dosta fleksibilne, pa smo napravili raspored tako da svima odgovara i da ja mogu da pohađam časove španskog kao i par slobodnih dana više za “veća” putovanja.
Sledeća destinacija- Granada. Zahvaljujući našoj koordinatorki iz CAR-a, upoznala sam dosta ljudi sa istog programa, sa kojima putujem svuda i sa kojima ću deliti uspomene sa ove pustolovine.
Za mene trenutno ne postoji ništa lepše od muzike na ulicama, bučnih barova, glasnih Španaca i njihovog preslatkog akcentovanja reči. Predivan grad, prekrasni ljudi, prelepa porodica!

Ko voli da putuje, da stiče nova poznanstva, koga interesuju jezici i ko voli da uživa u novim prizorima bi definitivno trebalo da se prijavi na ovaj program. Ovo je najlakši i najlepši način da se oseti čar življenja u jednoj državi.

Želiš da posetiš Španiju? Učini to već sada PRIJAVI SE