Pismo iz Eisenacha

Pismo iz Eisenacha

Pismo iz Eisenacha

Tanja je  naš polaznik  koji je odlučio da krene s učenjem njemačkog jezika i pokuša da pronađe posao u Njemačkoj. Ona se trenutno nalazi u gradu Eisenachu a kako se odlučila da uči njemački s nama u Banjaluci otkrijete u nastavku.
Prije dvije godine sam odlučila otići u Njemačku i tako otvoriti neke nove mogućnosti svojoj djeci. Ubrzo sam počela učiti jezik jer sam znala da je lakše naći posao i uopšte živjeti ako se poznaje jezik.
A2 nivo njemačkog jezika sam završila u jednoj školi jezika u Banjaluci. Nisam bila zadovoljna metodologijom i načinom rada pa sam učenje jezika nastavila u Centru za afirmaciju i razvoj. E, tu sam pustila korijene. Ostala sam oko godinu dana i zavrsila B1 i B2 stepen.
Predavač mi je bio profesor Feđa Kazlagić, kojeg je teško opisati u par rečenica. Pravi profesionalac sa izuzetnom metodologijom rada ali i prije svega veliki čovjek i divna osoba. Izuzetno sam mu zahvalna za pomoć koju mi je pružio , a puno toga nije bila njegova obaveza.
Krajem marta je došlo vrijeme da i ja krenem u Njemačku. Nasla sam posao kao prodavač mesa i suhomesnatih proizvoda u specijalizovanoj prodavnici u Eisenachu. Od prvog dana sam u kontaktu sa kupcima i u načinu sporazumijevanja nema nikakvih problema. Ja njih mogu razumjeti, oni razumiju mene. Odlično. Ja sam trenutno jedini stranac u firmi u kojoj sam zaposlena i bez ikakvih problema komunicaram s radnim kolegama. Ovo pismo završavam s puno pozdrava za kompletnu ekipu iz Centra a posebno za Jelenu i naravno Fedju, najboljeg profesora ikada.
Želite učiti njemački s nama javite nam se na 066 467 322 ili na [email protected]