Preporučila bih svakome da se upusti u ovu avanturu!

Preporučila bih svakome da se upusti u ovu avanturu!

Preporučila bih svakome da se upusti u ovu avanturu!

Kao učesnica programa kulturne razmjene “Upoznaj Italiju”, Dajana je provela tri mjeseca u gradu Chieti u južnoj Italiji. U nastavku vam prenosimo njene utiske:

“Za nekoga ko uživa u putovanjima, dobroj hrani, a pogotovo u italijanskoj kulturi i jeziku, tri mjeseca provedena u Italiji su ostvarenje sna. Živjela sam u gradu Vasto, malom gradu u srednjem dijelu Italije. Grad se nalazi na moru tako da smo svaki dan, sve do sredine oktobra, uživali u kupanju, savršenim plažama i ukusnim morskim plodovima. Zajedno smo putovali u Firencu, Frozinone, Pescaru i Termoli. Kada sam došla, porodica me dočekala na aerodromu i zatim smo se uputili ka kući na obali mora, u kojoj sam imala svoju sobu i svoje kupatilo. Imala sam dovoljno slobodnog vremena da učim jezik, uživam u šetnjama i izlazim u grad. Vikendima smo obično putovali ili smo išli na plažu. Upoznala sam divne ljude s kojima sam i dan danas u kontaktu. 

Preporučila bih svakome ko je bar malo avanturističan i znatiželjan da se upusti u ovu avanturu, jer ćete se vratiti sa predivnim iskustvom i pričama koje ćete pamtiti cijeli život. Ako nekoga zanimaju detaljni, neka mi slobodno piše. Rado ću vam detaljnije prenijeti svoje iskustvo i odgovoriti na sva pitanja”.

Ukoliko i Vi želite da uživate u ljepotama Italije, prijavite se na sljedećem linku OVDJE