Gradovi u kojima borave učesnici projekta – Explore the USA

Gradovi u kojima borave učesnici projekta – Explore the USA

Gradovi u kojima borave učesnici projekta – Explore the USA

Program kulturne razmene Explore the USA predstavlja jedinstvenu priliku da boravite u Americi 12 meseci. U sklopu ovog programa imaćete priliku da upoznate američku kulturu, hranu, običaje. U nastavku izdvajamo gradove u kojima učesnici imaju priliku da borave.

New York State

Predstavlja 4. najposećeniju državu i jedna je od najurbanijih država u Americi. Naši kandidati osim što imaju priliku da borave u New Yorku, mogu da borave i u manjim gradovima u ovoj državi. Najveće znamenitosti su svakako one u samom New Yorku- Empire State building, Central Park, Statue of Liberty i mnoge druge. Pored toga, Nijagarini vodopadi na samoj granici sa Kanadom su jos jedno mesto na kome se mogu steći potpuno nova iskustva! Takođe, država New York je bogata jezerima od kojih je Erie koje predstavlja jedno od 4 najveća jezera na kontinentu!

 

Denver

Glavni I najnaseljeniji grad države Kolorado. Pored opera koja je nastala još 1859, u centru se mogu pronaći i muzej nauke, istorije, umetnosti ali I mnoge druge. Denver ima 300 sunčanih dana u jednoj godini I nalazi se 1 milju iznad nivoa mora, pa ga Amerikanci neretko nazivaju i “Mile High City”. Ljubitelji sporta u ovom gradu mogu da posete bejzbol, hokej, fudbalske i kosarkaske  utakmice.

 

 Colorado

Predstavlja jednu od najvećih država u Americi. Odlikuju je bogata prirodna dobra i to je čini jednom od najposećenijih država. U Colorad-u se možete susresti sa najlepsim kanjonima, planinama, rekama, šumama i pustinjama čitavog kontinenta. Čak 75% teritorije Amerike sa nadmorskom visinom preko 10000 feet-a se nalazi baš u ovoj državi. Našim kandidatima u državi Colorado preporučujemo da se popnu na neki od vrhova planina i uživaju u pogledu od koga zastaje dah!

Washington DC

Glavni grad Amerike koji je dobio ime po prvom predsedniku George Washington-u. Svakako da je najveća znamenitost Bela kuća u kojoj boravi i trenutni predsednik SAD-a, ali naši kandidati koji borave u ovom gradu su posetili i mnogo drugih znamenitosti. Neke od njih su: Park posvećen ratnim veteranima, Washington Monument, Natural History Museum, Jefferson Memorial. Jedan od najstarijih univerziteta, Georgetown, je takođe jedna od atrakcija koje možete videti u ovom gradu.

Boston

Glavni grad države Massachusetts koji je u konstantom ekonomskom porastu. Boston poseduje najstariji park u Americi, prvu javnu plažu i podzemnu stanicu. U ovom gradu, ali i u predgrađu naši kandidati uživaju i specijalitetima čokolade, obzirom da je sam grad lokacija prve fabrike čokolade na čitavom kontinentu. Boston spaja američku istoriju koja je predstavljena u mnogobrojnim muzejima i sportska dešavanja. U samom centru ovog grada možete otići na hokej, fudbal ili košarkaške utakmice.

 

San Francisco

San Francisco sa okolnim gradovima predstavlja kulturni i ekonomski centar Severne Karoline. Pored Golden Gate mosta naši kandidati imaju prilike da uživaju u sjajnim specijalitetima po kojima su poznata predrgradja ovog grada. Sam grad se nalazi na 50 brežuljaka što ga čini jedinstvenim.

Chicago

Chicago je 3. napopularniji grad u Americi koji obiluje jezerima i rekama. Odlikuju ga fascinantna arhitektura i vrlo gostoprimljivi stanovnici. Naši kandidati imaju priliku da vide najznačajnije kulturne spomenmike kao što su Balbo, Millennium, Linclon Monument. Zanimljivo je to da kroz Čikago reka protiče unazad i ona je jedinstvena u svetu po tome.

 Detroit

Grad sa najvećom lukom u državi Michigan i raznovrsnom kulturom. Poznat po jazz, rock i hip-hop barovima ovaj grad pruža mnogo više od klasičnih znamenitosti koje možete videti širom Amerike. Detroit predstavlja spoj nespojivog u svakom smislu te reči. Njegova kultura je nastala pod uticajem američke, ali i velikim delom internacionalne kulture. To ga čini vrlo popularnim među turistima- na godišnjem nivou ga poseti 19 miliona turista.

Texas

Teksas je po velicini i broju stanovnika drug  najveca savezna drzava SAD. Zemlja kauboja, prerija i pašnjaka, ali i nalazišta nafte, zahvaljujući kojima se ubrzano razvija, kao magnet privlači Amerikance. Iako često i sami Amerikanci teksaške gradove još povezuju sa “narodskim” ljudima u šeširima, kaubojskim čizmama i kariranim košuljama, sa šeširima, taj stereotip je odavno iščezao. Čak se od 20 najvećih gradova u SAD, šest nalaze u Teksasu – Hjuston, San Antonio, Dalas, Ostin, Fort Vort i El Paso. Dobro su prilagođeni porodičnom životu, pa je u njima natalitet veći od američkog proseka. 

Hawaii

Iako od skoro član USA’a ova država predstavlja vrlo populanru destinaciju presvega zbog svoje klime, ali i vrlo jedinstvenog načina života. Naši kandidati imaju priliku da posete neke od najznačajnijih građevina kao što su ‘Iolani Palace, Lahaina Historic District, kao i mnogo nacionalnih parkova. Hawaii su poznati toploj klimi, prosečna temperatura iznosi 25.6 stepeni a temperatura mora čak 30 stepeni.