Pronalazak prijatelja za ceo život – kulturna razmena u Americi

Pronalazak prijatelja za ceo život – kulturna razmena u Americi

Pronalazak prijatelja za ceo život – kulturna razmena u Americi

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Majda, javlja nam se iz Sijetla, poznatog još kao “Smaragdni grad”, gde će boraviti narednih godinu dana. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Od starta mi se dopala porodica, kao da se znamo godinama. Mnogo kulturna porodica, mnogo pozitive i pažnje 24/7, uvijek su tu za pomoć. Grad u kome se nalazim mnogo me podsjeća na moj rodni grad.

Jedina stvar koja je bila problematična, jeste bilo navikavanje na razliku vremenskih zona. Grad je prelijep, miran, ljudi su mnogo prijatni i strpljivi. Uvijek su za stvaraje prijateljstava i da pomognu kada je to potrebno.

Slobodno vrijeme u programu provodim u porodičnim izlascima, šetnjom kroz parkove, posmatranjem obala okeana, ponekad i treningu. Ovo nije program gdje samo radite i odmarate, već i za stvaranje dobre komunikacije i prijateljstva sa porodicom kod koje živite.

Na Au Pair meeting-u sam upoznala finu djevojku, s kojom sam se brzo sprijateljila kako ni ona nije baš dugo ovdje, tako da iskoristim slobodno vrijeme i za druženje sa prijateljima.

Najviše mi se svidjelo to što se porodica mnogo trudi da se osjećam prihvaćeno i da se osjećam kao kod kuće. Mnogo mi se i dopalo to što se sve radi u dogovoru, fin raspored radnih sati, odmora, kurseva itd.

Budućim kandidatima poručuje:

Preporučila bih budućim kandidatima da iskoriste ovu priliku, jer je ovo nešto što ćete pamtiti do kraja života. Biće možda teško odvojiti se od svakodnevnih navika, ali vrijedi. Upoznaćete kulturu druge države, poboljšati engleski jezik i vidjećete kako funkcioniše drugi dio svijeta.

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE