Ne razmišljajte previše da li da se prijavite – razmena u Španiji je prelepo iskustvo!

Ne razmišljajte previše da li da se prijavite – razmena u Španiji je prelepo iskustvo!

Ne razmišljajte previše da li da se prijavite – razmena u Španiji je prelepo iskustvo!

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Dunja, nam se javlja iz El Rompida, mestašca na južnoj obali Španije, koje se nalazi u blizini Huelve, gde je provela dva meseca. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

O prvim utiscima Dunja je rekla: Zadovoljna sam i utisci su jako dobri. U početku sam jako želela da se vratim kući jer je sve bilo novo za mene i mislila sam da se nikada necu snaći, ali vremenom je sve došlo na svoje. Jako sam srećna što sam upoznala porodicu i što sam imala priliku da provedem leto sa njima. Naravno, dete će mi uvek ostati na prvom mestu jer smo zajedno proveli nezaboravne trenutke. Shvatila sam da je celokupan program na kraju prevazišao moja očekivanja.

Pitali smo je koja bi iskustva izdvojila i šta je to što joj se naviše svideloSlobodno vreme provodim na putovanjima sa drugom AuPair učesnicom koja se nalazi u istom mestu. Najviše mi se svidelo to što imam priliku da upoznajem nove ljude, novu kulturu. Kaže da joj je posebno značilo što je imala priliku da se poveže sa nekim ko prolazi kroz isto iskustvo kao i ona: Zahvaljujući ovom programu našla sam prijateljicu za ceo život.

Svim zainteresovanim kandidatima za kulturne razmene, Dunja je poručila sledeće – Budućim kandidatima bih poručila da se nikako ne ustručavaju i ne razmišljaju previše. Da se upuste u avanture koje im ovaj program pruža. Možda vam se u početku ovo čini kao posao, kao obaveza da naučite decu jezik ili ih jednostavno čuvate, ali na kraju shvatite da je ova razmena sve, samo ne posao. Sve u svemu, jedno prelepo iskustvo vas čeka!

Nemojte puno razmišljati, nećete se pokajati sigurno!

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE