Između mora i planina Španije

Između mora i planina Španije

Između mora i planina Španije

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Jelena, koja se uskoro vraća sa razmene, nam se javlja iz Taragone, grada na obali koji se nalazi u blizini Barselone, gde ostaje mesec i po dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Program je sjajno zamišljen i organizovan za svakoga ko želi da se osamostali i upozna sa novom zemljom i kulturom na drugačiji način. Porodica me je od samog početka prihvatila kao svog člana, upoznala sam i ostatak (velike) porodice i razne prijatelje,  sve to uz uživanje u hrani i ambijentu. Imala sam sjajnu i nesvakidašnju priliku da sa mojim domaćinima obiđem dva predela Španije: Taragonu, grad na obali u blizini Barselone, sa predivnim plažama i borovim šumama, a kasnije i Ger, koji se nalazi u popularnom skijaškom predelu na samoj granici sa Francuskom i Andorom. Trudim se da što više uživam u raznovrsnosti ovih područja: između mora i planina.

Slobodno vreme u toku nedelje uglavnom provodim bolje upoznajući grad i okolne plaže. Taragona je grad sa obiljem znamenitosti i čak nakon dosta provedenog vremena, ovde uvek ima novih stvari za istražiti. S druge strane, Ger je divno planinsko mesto puno istorije i užitak je upoznavati se sa njegovim čarima.

Vikende provodim obilazeći okolne gradove Španije sa ostalim učesnicama programa.

Najveći utisak na mene je ostavilo to koliko sam napredovala u komunikaciji na španskom jeziku, kao i prilika da posmatram kakav je zaista ovde život, ne samo kao turista u prolazu, nego kao pravi član porodice, i  mogućnost organizovanja i uživanja u sopstvenom slobodnom vremenu.

Moja poruka za svaku osobu koja želi da se priključi programu je da bez razmišljanja iskoristi priliku za usvajanje novih znanja, učenje jezika i uspostavljanje novih prijateljstava. Ovo je neprocenjivo životno iskustvo koje ćete sa sobom stalno nositi.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE