Konferencija radioloških tehnologija sa međunarodnim učešćem

Konferencija radioloških tehnologija sa međunarodnim učešćem

Konferencija radioloških tehnologija sa međunarodnim učešćem

Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu organizuje Konferenciju radioloških tehnologija s međunarodnim učešćem, koja će se održati 12. 11. 2022. godine.

Konferencija „Conference of Radiologic Technologies“ – CORT je projekat u organizaciji Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta zdravstvenih studija. Opšti cilj Konferencije je promovisanje univerzalnih vrijednosti zajedništva i multidisciplinarnog pristupa u oblasti radioloških tehnologija i srodnih profesija.

Cilj je okupiti sve nastavnike, saradnike u nastavi, zdravstvene profesionalce i studente iz oblasti radioloških tehnologija i srodnih profesija iz Bosne i Hercegovine i regiona na jedno mjesto, u cilju prezentacije i razmjene vlastitih istraživanja, znanja i iskustva, razmjene znanja, usvajanja novih znanja i vještina, praćenja novih dostignuća u razvoju tehnologije, te sklapanju novih poznanstava.
Dodatno, konferencija ima za cilj i praktičnu obuku naših studenata za pripremu i prezentiranje vlastitih radova na jednom naučnom skupu, a za nešto manji broj studenata i obuku za organizaciju takvog skupa.

Prvo obavještenje o konferenciji možete preuzeti OVDJE.

PRIJAVA

Izvor: Link.