Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2022/23.

Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2022/23.

Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2022/23.

ODABERITE FRANCUSKU ZA NASTAVAK STUDIJA, OSTVARITE SVOJ PROFESIONALNI SAN…

…kako pokriti troškove? 

Saznajte sve mogućnosti i procedure i konkurišite za stipendiju Vlade Francuske!

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2022-2023. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.

Svake godine oko 700 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj.

Odaberite i vi program studija koji želite, konkurišite za stipendiju Vlade Francuske pre 28. marta 2022.

Brošuru za stipendije na srpskom i francuskom jeziku možete pogledati ovde

FAQ dokument na srpkom jeziku možete pogledati ovde.

Mogućnosti za stipendije:

  • Stipendije Master 2 (više informacija imate ovde) – Ove stipendije pokrivaju troškove školarine (u iznosu do 5000 €) i života u Francuskoj za period od najviše 10 meseci, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste vlade Francuske” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd…).
  • Stipendije za doktorate u komentorstvu (više informacija imate ovde) – Ove stipendije pokrivaju troškove školarine i života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste Francuske Vlade” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd…).
  • Stipendija “ENSBA” (više informacija imate ovde) – Pokriva troškove upisa, socijalnog osiguranja, troškove života u Parizu od 1. oktobra do 31. januara i omogućava dodatne pogodnosti za studije iz oblasti umetnosti (kupovina umetničkog pribora).

Za sve dоdatne infоrmacije:

Sandra Еlezоvić, predstavnik Аgencije Campus France u Srbiji

Vesna Аdamоvić, saradnik za mоbilnоst

Više o poslodavcu

Izvor: Link