Najbolje američke serije za učenje engleskog jezika

Najbolje američke serije za učenje engleskog jezika

Najbolje američke serije za učenje engleskog jezika

U ovom tekstu vam predstavljamo američke TV serije koje će vam pomoći da poboljšate vaš nivo znanja engleskog jezika i naučite mnoštvo korisnog vokabulara.

Ukoliko želite da naučite engleski brzo i efikasno putem ovih serija, naš savet je da ih gledate sa engleskim titlovima i iste isključite kada vam radnja postane sve više razumljiva. Iznenadićete se koliko zapravo možete da razumete!

Friends (Prijatelji)

Sećate li se ove ikonične serije? Šest prijatelja iz Njujorka činili su nas srećnima 10 godina, a sada se ponovo vraćaju na Netfliks. Ukoliko ste voleli da gledate ovu seriju, sada možete da se podsetite njene zanimljive priče o dugogodišnjem prijateljstvu šestoro prijatelja, a istovremeno i poboljšate vaše znanje engleskog jezika. Preporučujemo ovu seriju jer zapleti nisu složeni, a dijalog je često spor i promišljen. Koristan je za upoznavanje sa svakodnevnim govorom i konstrukcijama rečenica koje se često upotrebljavaju.

The Big Bang Theory (Teorija velikog praska)

Ova humoristička TV serija predstavlja avanture četvorice genijalaca iz Kalifornije i njihovih suseda. Svaka epizoda je puna različitih, smešnih situacija. Savršena je za učenje svakodnevnog engleskog jezika, ali i za određeni inženjerski ili naučni rečnik. Ponekad likovi u emisiji govore brzo, tako da ne dozvolite da vas to obeshrabri – samo provedite malo više vremena slušajući ih uz engleske titlove. Ako je potrebno, uvek možete pauzirati emisiju i korak po korak prolaziti kroz određene scene. Takođe, serija će vam pomoći da razumete različite engleske akcente zahvaljujući likovima iz brojnih multikulturalnih sredina.

Suits (Dva lica pravde)

Ovo je možda jedna od najboljih TV emisija za poboljšanje znanja poslovnog engleskog jezika. Priča prati bivšeg studenta koji izbegava hapšenje prilikom trgovine drogom. Igrom slučaja, on nailazi na jednog od najboljih njujorških advokata, Harvija Spektera, i dobija posao u njegovoj firmi. Ova serija je prava poslastica i za buduće pravnike, jer je emisija prepuna specifičnog vokabulara. Nije najbolja za učenje svakodnevnog jezika, ali je odlična priprema za učenje poslovnog engleskog.

Modern Family (Moderna porodica)

‘’Modern Family’’ je američki sitkom snimljen jednom kamerom u maniru pseudo-dokumentarca. Serija prati živote porodica Džeja Pričeta, njegove kćerke Kler Danfi, kao i njegovog sina, Mičela Pričeta. Dok je Kler domaćica u tradicionalnoj porodici, Džej je oženjen znatno mlađom Latinoamerikankom i živi zajedno sa njenim dvanaestogodišnjim sinom, a Mičel i njegov partner odgajaju svoju bebu koju su usvojili iz Vijetnama.
Pošto je glumačka postava različitog porekla i uzrasta, možete čuti i naučiti različite reči, izraze i akcente. Na primer, verovatno ćete naučiti engleski jezik sa kolumbijskim akcentom, kao i tinejdžerski sleng koji se koristi svakodnevno u SAD-u.